fbpx

NOVA LISTA SRAMA Zadarski tajkuni dužni na sve strane

Na novoj “listi srama” Porezne uprave za Zadarsku županiju od 24. listopada 2018. godine našle su se i tvrtke u vlasništvu Zdenka Zrilića. Na popisu se našla i tvrtka Jadera d.o.o. poznata po astronomskom dugu Gradu Zadru za najam poslovnih prostora.

Na popisu najvećnih poreznih dužnika u Zadarskoj županiji našle su se čak tri tvrtke u vlasništvu Zdenka Zrilića i to: Granit-kamenolom d.o.o. sa 549.487,11 kuna duga, P. S. IMMO d.o.o. sa 519.383,06 kuna i tvrtka Nautilus d.o.o. sa 515.397,20 kuna duga.

Kako smo već pisali, sve navedene tvtke su od prošle godine u sastavu holding tvrtke Tehno holding d.o.o. u kojoj su objedinjene sve tvrtke u vlasništvu Zdenka Zrilića, a koje su imale kreditno zaduženje prema bivšoj HYPO banci čija je nenaplativa potraživanja država Austrija nacionalizirala te kasnije prodala trećim osobama. Pod istom holding tvrtkom našle su se i tvrtke koje su do nedavno bile u vlasništvu Zrilićeve uže obitelji kao i tvrtka Testudo d.o.o. koja je bila u vlasništvu Mladena Modrića Padele. Sve nekretnine u spomenutim tvrtkama su pod zabilježbom vjerovnika koji su preuzeli potraživanja banaka, a u bilanci tvrtke Tehno holding d.o.o. iskazane su dugoročne obveze društva odnosno zaduženost tvrtke u iznosu od čak 969.911.682,00 kuna.

Na popisu poreznih dužnika našla se i tvrtka Jadera d.o.o. sa dugom za PDV od 881.129,90 kuna. Suvlasnici tvrtke Jadera d.o.o. su članovi uže obitelji Zdenka Zrilića, Zvonimira Nižića-Grofa i Petra Pastuovića, a ista tvrtka ima i dugovanje od preko 20 milijuna kuna prema Gradu Zadru za najam poslovnih prostora dok u istim prostorima ugostiteljsku djelatnost ne obavlja tvrtka Jadera d.o.o. već tvrtka Cidaris d.o.o. koja je u vlasništvu kćeri Zdenka Zrilića i Tomislava Faina, o čemu smo već pisali.

Na popisu “liste srama” našle su se i tvrtke; Adria kamen, Marjur, Zlatna uvala, Vulin, Biro trgovina, Mandalina, Eximo, Succesor Anić, Gradnja Grbavac, Azur holding, Slad, Portos Adriatic, Spartan, Progres Zadar, Novus, Vitis agro, CM Celje, BIM-Invest, Eco Energia, Crta-trade, Modro more, Ribarska sloga, Vile Petrčane, Pekara Zagreb Vir, Trajna gradnja, Velić metali, Dorkinson, Crvena Luka, Plankit, Vigens, Slad grupa, Oscar Zadar i druge.

Najveći dužnik na popisu je tvrtka Ostrea d.o.o. čiji porezni dug iznosi 4.847.786,91 kuna.

ZDdanas


PUPIĆ-BAKRAČ “Neće još dugo zadarski gazda, ovršiti će ga za vazda”