fbpx

PUPIĆ-BAKRAČ Koje će sankcije snositi Renata Peroš za štetu od 72.000 kuna nanesenu muzeju?

Povodom nedavno izdanog prekršajnog naloga temeljem presude Prekršajnog suda u Zadru, a koju je potvrdio i Visoki prekršajni sud, u kojoj su Narodni muzej Zadar i ravnateljica Renata Peroš proglašeni krivima te su im određene su im novčane kazne, priopćenjem za javnost oglasio se županijski vijećnik Marko Pupić Bakrač. Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti.


PRIOPĆENJE ZA JAVNOST
Renata Peroš prouzročila je Narodnom muzeju Zadar štetu preko 72.000 kuna protuzakonitim zapošljavanjem Davida Ricova. Kao da nije dovoljna već pričinjena šteta generiraju se novi troškovi odnosno nova šteta besmislenom žalbom Ustavnom sudu. Osnivači ustanove se ponašaju po onoj uija vuk magare. Kako kaže Božidar Longin on vodi županiju kao tvrtku . Samo nije rekao kakvu. Radi se o tvrtci za uhljebljivanje HDZovaca. Gdje niti jednom HDZovcu ne može pasti vlas s glave ma koliko nesposoban bio, ma koliku štetu učinio. U tom županijskom uhljebistanu mijenjaju se pravilnici kako bi se na mjestu prometne struke (cestovni smjer) zaposlio inženjer tekstilno-kemijske tehnologije. Jedina potreban dokument za zapošljavanje u županijskom uhljebistanu i ustanovama pod ingerencijom uhljebistana nije diploma ni struka nego partijska knjižica. I konobar može biti direktor, samo ako ima partijsku knjižicu.

GRDELIN RICO
naš je Rico bodul benkovačke škole
za Arsenal nema bolje lole
tamo ga je vezala šempijana bova i stranačka dika
ona ista sto po kneževoj se slika
za se ga je prikovala nigdje ne smije od plutače svete
dok po loži zmije plaze
njih dvoje se paze, maze
karik među uhljebima
as je Rico naš nad svima
njegova slika u glavi je svakog obrazovanog lika
taj konobar što pjevati znade poso im ukrade
teško grdelinu zavezanom zlatnom žicom
nije lako od sramote u subotu proći špicom
( Likovi iz pjesmicesu izmišljeni , nemoguće je da takvo što postoji u realnom životu. Svaka sličnost sa stvarnim ljudima i događajima je namjerna)

Vijećnik u Županijskoj skupštini Zadarske županije
Marko Pupić-Bakrač