fbpx

ZADARSKI BLOK – ZAJEDNO ZA ZADRANE Pupić Bakrač: Mi želimo Zadar za sve, a ne samo za HDZ!

Izbori za zadarske mjesne odbore na rasporedu su 9. prosinca, a danas je na Narodnom trgu predstavljen zajednički nastup šest oporbenih stranaka pod imenom “Zadarski blok zajedno za Zadrane”. Čine ga Akcija mladih, HSLS, HSS, MODES, MOST i Naprijed Hrvatska!-Progresivni savez.

– Okupili smo sve one kojima je stalo do boljitka na isti način kao i nama, samo gledano iz nekog drugog kuta. Stoga smo zajedno odlučili zaobliti kutove i stvoriti krug poštovanja, povjerenja pa čak i prijateljstva za viši cilj koji je uvijek bio i bit će prosperitet našeg Zadra. Ponosni smo i sretni što smo dio ove priče koja je vjerujem jedinstvena u Hrvatskoj jer okuplja stranke lijevog i desnog političkog spektra. Ova priča je na svoj način baština Domovinskog rata i hrvatskih branitelja jer vjerujemo da se ta velika žrtva dogodila da bi mi danas bili zajedno za narod, umjesto da se zbog niskih strasti razdvajamo. Osobno sam do sada mislio da je bolje izlaziti na izbore sam i nemati nikakvog kontakta s ikim tko je imao doticaja sa bilo kojom vrstom izvršne vlasti. Priznajem, bio sam izmanipuliran jer mi je danas jasno da je samo privilegiranim pojedincima u interesu da mi u Hrvatskoj imamo 156 stranaka, svaka sa svojim kutom gledišta, vjerujem u istu stvar, rekao je Ante Rubeša u ime Akcije mladih ističući kako je shvatio da jedino zajedno mogu promijeniti stvari nabolje i da su međusobne razlike samo kriva percepcije malignih pojedinaca.

Mladen Malta (MOST) smatra kako snaga jedne stranke na izborima za mjesni odbor nije dovoljna i ne može polučiti rezultate i da je upravo to razlog zbog kojega su se udružili.

– Jedna ruka ima pet prstiju. Nas je šest, a svi smo različite veličine. Netko je veći, netko manji. Netko je na lijevoj strani, a netko na desnoj, ali kada to stisnete dobijete dobru udarnu političku snagu. Sad nas je šest, a ako nas bude više imat ćemo dvije udarne snage i smatramo kako možemo na lokalnim izborima napraviti puno toga na zadovoljstvo svih građana, objašnjava Malta.

Ivica Žuvela iz HSLS-a istaknuo je kako je ovo svojevrsni eksperiment koji je ujedinio sve strane sa zajedničkim ciljem, a to je promjena za građane.

U ime stranke Naprijed Hrvatska na Narodnom trgu govorio je Denis Bruketa koji je naglasio kako su poslušali građane koji ih upozoravaju kako ovako više ne može.

– Ovo je prvi korak prema izborima 2021. godine kada želimo promijeniti one koji ne rade kako treba, rekao je Bruketa.

Ante Periša (MODES) ponudio je građanima novi izbor.

– Ako građani žele da im bude isto ili gore, mogu i dalje glasovati za HDZ i SDP, to im nitko neće zabraniti. Ali, ako žele da se nešto učini bolje, sada imaju nas kao treću opciju.

Marijan Maroja (HSS) istaknuo je kako u koaliciji Zadarski blok nema različitih idologija. Kako kaže, postoji samo jedna, a to je poboljšanje života građana i mijenjanje dosadašnjeg stanja stvari.

Kao nezavisni vijećnik na listi Akcije mladih, Marko Pupić Bakrač izjavio je kako u Zadru trenutno prevladava trend linije manjeg otpora.

– Jedni uzimaju stranačku iskaznicu preko koje dobivaju zaposlenje i sve benefite koji uz nju idu, drugi pak bjže od partitokracije u inozemstvo trbuhom za kruhom. U takvim uvjetima već duže vrijeme imamo stagnaciju na svim poljima od gospodarskog, društvenog pa i sportskog. Cijeli grad je u rukama jedne partije i nekoliko njihovih takozvanih kontraverznih poduzetnika koji su se raširili kapilarno, ušli u svaku njegovu poru i paralizirali ga, kazao je Pupć Baakrač napominjujući kako to stanje mora biti dokinuto.

– Mi želimo Zadar za sve, a ne samo za HDZ, zaključio je Pupić Bakrač.

Izvor: Zadarski.hr