fbpx

SDP Izađite i birajte bolji kvart

Povodom izbora za mjesne odbore, oglasio se SDP priopćenjem za javnost koje prenosimo u cijelosti.


Poštovani,

u nedjelju 9.12.2018. održavaju se izbori za Mjesni odbor Poluotok. Pravo glasovanja imaju svi stanovnici koji imaju prijavljeno prebivalište na Poluotoku. Izbori će se održati na dvije lokacije u OŠ Petar Preradović i prostorijama Mjesnog odbora u ulici Nikole Matafare, u terminu od 7 do 19 sati.

Prije četiri godine izašli smo na izbore za Mjesni odbor u nadi da ćemo moći mijenjati neke loše odluke na Poluotoku. Nakon što smo vašim glasovima dobili dva vijećnika, nadali smo se da ćemo kroz rad u novom sazivu moći predlagati niz ideja i aktivnosti kako poboljšati kvalitetu života u našem kvartu. Nažalost, predsjednik Mjesnog odbora u četiri godine održao je samo jednu sjednicu i baš ta je održana samo zbog priopćenja za medije u kojem smo govorili o njihovom neradu i manipulacijama. Danas imamo gotovo iste aktere i sličnu situaciju kao i prije četiri godine.

Koliko je zapravo Poluotok kao urbana sredina devastiran od lokalne politike najbolje govore brojke. Tako smo od 5.000 stanovnika iz 2010. godine došli do svega 1500 stanovnika u 2018. Centar grada već godinama gubi identitet, a uvjeti življena su sve skuplji i lošiji. Kao stanovnici takozvane prve zone plaćamo najskuplje zonske tarife, a biti stanovnik Poluotoka u ovom trenutku nije nikakva privilegija. Već godinama plaćamo godišnje pretplate za parking iako nemamo gdje parkirati naše automobile. Stihijski turizam uzeo je danak i od centra napravio cirkus. Dok se Kalelarga guši u smradu prženog ulja, stanari južnog djela Poluotoka gotovo čitavu godinu imaju problem s prekoračenjem razine buke do ranih jutarnjih sati. Onaj centar kakvog poznajemo odavno se preselio negdje drugdje. Odlaskom stanovništva lagano, ali sigurno odumire onaj stari duh Grada kakvog smo nekada imali. Koliko im je stalo do grada najbolje se vidi po mulu na zadarskoj rivi kojeg je razbilo jugo. Već danima stoji onako urušen i nikako da se krene u obnovu. Taj mul na jedan način predstavlja simbol vremena i vječnosti našeg grada, ali ljudi koji ne žive Zadar svaki dan očito to ne mogu ni razumjeti.

Kako bi zajedno krenuli u rješavanje tih problema, za početak moramo otvoriti vrata Mjesnog odbora koji se godinama koristi samo za održavanje izbora. Prvi korak koji ću pokrenuti putem Mjesnog odbora je inicijativa prema gradonačelniku i Gradskom vijeću o prikupljanja potpisa za jedno osigurano parkirno mjesto po kućanstvu koje i zaslužujemo!

IZAĐI I BIRAJ BOLJI KVART!

DANIEL RADETA – Lista broj 4