fbpx

Preokret u UFC-u: Stipe Miočić ipak dobiva priliku koju već mjesecima očajnički čeka

Iako se vjerovalo da će se Daniel Cormier ove godine boriti protiv Brocka Lesnara, predsjednik UFC-a Dana White najavio je da je ipak u planu prije toga revanš protiv Stipe Miočića…

Prošlo je devet mjesec otkad se Stipe Miočić posljednji put borio i izgubio pojas teškaškog prvaka nokautom u meču s Danielom Cormierom u prvoj rundi.

Američki borac hrvatskih korijena inzistirao je na revanšu, s obzirom da je prije poraza bio najdugovječniji teškaški prvak UFC-a, no Cormier je izbjegavao taj okršaj i nadao se unosnijoj borbi protiv hrvačke zvijezde Brocka Lesnara koja je stalno odgađana. Miočić se pak nije htio boriti protiv nikog drugog.

Kada je nedavno Lesnar izgubio svoj WWE pojas, vjerovalo se da će se vratiti u MMA i da će ubrzo biti dogovoren meč s Cormierom, no predsjednik UFC-a to je iznenađujuće demantirao i potvrdio vijest koja će razveseliti Miočića.

‘Nismo niti razgovarali s Brockom. Ta borba možda se neće uopće dogoditi. Nemamo dan njegovog povratka. Prva borba Cormiera mogla bi biti sa Stipom,’ izjavio je Dana White u Atlanti no zatim i dodao da aktualni prvak još nije fizički spreman:

‘Čim bude dovoljno zdrav da se bori, donijet ćemo odluku kada ćemo odraditi borbu njega i Stipe.’

Cormier koji ima 40 godina, a svoje jedine poraze u karijeri doživio je protiv zbog dopinga osporavanog Jona Jonesa ovime je doveden pred gotov čin i neće još dugo moći odgađati dvoboj kojeg se evidentno pribojava i najradije bi ga izbjegao u svojim posljednjim borbama karijere. No, sada je prvak teške kategorije i nema izbora…