fbpx

S 200 lažnih računa umanjio porez za više od 170 tisuća kuna

Vlasnik OPG-a uknjižio više od 200 krivotvorenih računa u trgovačkom društvu, OPG-u i poljoprivrednom obrtu, sastavio porezne prijave i tako umanjio za 177 tisuća kuna porezne obveze, otkrila je zadarska policija Odjela gospodarskog kriminaliteta.

Otkriven je i 39-godišnjak koji je pri osnivanju novog trgovačkog društva priložio lažnu izjavu da nema nepodmirenih dgovanja, iako je kao vlasnik obrta ima porezni dug.

Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta dovršili su kriminalističko istraživanje nad 49-godišnjakom, kojeg se sumnjiči da je počinio više kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta.

Naime, sumnjiči ga se da je kao odgovorna osoba trgovačkog društva, te kao vlasnik OPG-a i poljoprivrednog obrta, tijekom 2016 i 2017.godine pribavio preko 200 krivotvorenih računa, koje je potom u trgovačkom društvu, OPG-u i poljoprivrednom obrtu knjižio kao pravovaljane, a potom je sastavljanjem poreznih prijava neistinitog sadržaja umanjio porezne obveze za iznos od preko 177.000, 00 kuna.

Protiv 49-godišnjaka je državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog kaznenih djela utaje poreza i carine, krivotvorenja službene ili poslovne isprave i krivotvorenja isprave.

Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta dovršili su kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjakom, kojeg se sumnjiči za ovjeravanje neistinitog sadržaja.

Naime sumnjiči ga se da je da je u listopadu 2014.godine prilikom prijave i upisa u sudski registar za osnivanje novog trgovačkog društva dostavio sudu potpisanu i ovjerenu izjavu o nepostojanju nepodmirenih poreznih dugovanja, iako je kao vlasnik obrta imao nepodmirena dugovanja na osnovu poreza.

Protiv 39-godišnjaka je državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog ovjeravanja neistinitog sadržaja.