fbpx

ANALITIČARI: “Kolakušić je zastrašujuće precizno prognozirao izbore, s jakim kapitalom ići će dalje”

Komunikacijski stručnjaci, Željko Riha i Petar Tanta, gostovali su u studiju N1 i komentirali izborni rezultat liste Mislava Kolakušića, koja prema izlaznim anketama osvaja jedan mandat u Europskom parlamentu.

“On je zapravo koristio Google display network, gdje je puštao svoje poruke, govorio o korupciji i izgleda da je ta komunikacija s vrlo jakim obećanjima koje je davao zapravo dala rezultate”, rekao je Tanta.

“Imao je veliku prisutnost i sve to ulaganje pokazalo je rezultate”, rekao je Riha.

Riha i Tanta komentirali su i sredstva koja je Mislav Kolakušić uložio u kampanju.

“Ne možemo biti sigurni kolika je ta brojka, ali sigurno je veća od brojke 21.000, koja je puštena putem službenih kanala”, rekao je Tanta. “Ja bih dodao još jednu nulu”, rekao je Riha.

Što se tiče predviđanja uoči izbora, Riha je rekao da je Kolakušić “zastrašujuće precizno prognozirao rezultate izbora”.

“On je znao kako izabrati pravu poruku, testirao ju je putem digitalnih kanala i rekao bih da su glasači Mosta prešli k njemu, to sada možemo reći”, rekao je Tanta.

“Ako Kolakušić održi obećanja i poruke koje je imao tijekom kampanje, onda će se ovo danas pretvoriti u njegov jaki poliitčki kapital s kojim će ući u Parlament i dalje. Kampanju je jako dobro odradio”, rekao je Riha.

Zanimljivo je da je Kolakušić prije šest dana na N1 televiziji čak triput spomenuo broj glasova od osam posto koliko mu predviđaju izlazne ankete.