fbpx

BIVŠI RADNICI OGORČENI Novac je na računu, što čeka pravosuđe!

Stečaj tvrtke je završen, no već godinama traju sudski procesi oko imovine.Sve prati niz prosvjeda radnika, od kojih su neki, čekajući na svoje otpremnine, već i preminuli. Vjera u pozitivan ishod pojavila se krajem prošle godine kada je prodajom nekretnine u Benkovcu osigurano više od milijun kuna.

Sporost institucija glavni je razlog što 80-tak bivših radnika Croatia Zadar line i dalje čeka isplatu svojih otpremnina – poruka je s današnjeg mirnog prosvjeda radnika ovog nekadašnjeg velikog zadarskog prijevoznika čiji je stečaj pokrenut prije skoro dva desetljeća.

Stečaj tvrtke je završen, no već godinama traju sudski procesi oko imovine tvrtke. Sve prati i niz prosvjeda radnika, od kojih su neki, čekajući na svoje otpremnine, već i preminuli.

Vjera u pozitivan ishod pojavila se krajem prošle godine – Grad Benkovac je u 12 mjesecu platio milijun i 180 tisuća kuna, kupio benkovački kolodvor i zemljište, i stečajni upravitelj je priznao ta potraživanja, i eto mi već čekamo šest mjeseci da se zakaže sudska rasprava i da se ta priča okonča…izvjestio je pravni zastupnik SSSH-a Vedran Uranija u ime dvadesetak bivših radnika koji su se okupili danas ispred Trgovačkog suda u Zadru. Nadaju se kažu dobiti po 15 tisuća kuna. Bilo je govora kako ćemo dobiti baš za Božić, bit će za darove kupovinu ….ogorčen je bivši radnik Nikola Marčić koji kao i njegov kolega Srđan Lukić ( predstavnik radnika) glavnog krivca vidi u pravosuđu. Ma koje još tijelo postoji da mu se treba obratiti, da to dobijemo, ako je sve već priznato, i stečajni i novci su izdvojeni, ma samo treba sudac potpisati nalog za isplatu…….Želimo znati kad će biti ročište, ukoliko se to ne dogodi idemo prema ministru..

Strpljenja je sve manje, radnici najavljuju i puno ozbiljnije prosvjedne akcije.