fbpx

EU IZBORI SDP u Zadru – Hrvatska mora biti ravnopravna s ostalim članicama EU-a

Predrag Fred Matić predstavlja danas u Zadru SDP-ov izborni program za EU izbore. Jako je važno da hrvatski građani izađu na ove izbore, no zasada, oni to nisu prepoznali, kazao je između ostalog Matić.

Imamo daleko najbolju listu i najbolje kandidate i očekujemo dobar rezultat rekao je Matić, treći na SDP-ovoj listi za europski parlament pozvavši građane da izađu na izbore 26. svibnja.

Jako je važno da se izađe na izbore , hrvatski građani dosada ne prepoznaju uistinu važnost europskih izbora i izlaznost je mala. Narodu želimo ovdje poručiti da su euro izbori bitni da se preko 80 posto zakona donose u Europskom parlamentu koje će praktično Hrvatski sabor samo potvrđivati. Dakle jako je važno koga će Hrvatska poslati u Bruxelles. 11 ili 12 kandidata koji tamo budu, to će biti ljudi koji prije svega predstavljaju Hrvatsku, bore se za njene interese, a zatim po svojim stranačkim preferencijama. Ako mogu za kraj reći , ja sam se borio i robijao za ovu zemlju i čast svima , ali ne znam da li će se netko moći bolje boriti za interese Hrvatske od mene.

Hrvatska u Europi treba biti ravnopravna poručio je Matić:

To je moto moje stranke i moj osobni moto. Znači mi ne moramo biti ekonomski odmah ravni Njemačkoj, Italiji, Austriji. Ali pravila koja vrijede u tim zemljama trebaju vrijediti i u Hrvatskoj. To je za Hrvatsku jako dobro ,jer Hrvatska je u proteklih 30 godina jednostavno zaglibila, mi se vrtimo u krugu i mi iz Europe možemo puno naučiti, još smo na žalost, od 28 članica mi smo 26-27, po nekakvoj ekonomskoj snazi. Mislim da Hrvatska može od Europe puno dobiti i naučiti. Ukoliko na kraju mandata Hrvatska ne bude išla prema tome, znači uzlaznom linijom prema tome da bude ravnopravna ostalim zemljama članicama, ne da mi budemo druga brzina, druga liga, treća liga, ja to ne prihvaćam.

Ja sam veliki eurofil, mišljenja sam da nama u Europi može biti samo dobro, ali ako nakon 5 godina mandata u EU parlamentu shvatim da Hrvatska ide prema sudbini koju je imala s bivšim zajednicama u kojima se nismo dobro osjećali, ja ću to jasno i glasno reći, poručio je na kraju SDP-ov kandidat Predrag Fred Matić.