fbpx

Hrvatski ekonomist s Princetona o Plenkoviću na štandu: “Sramite se!”

Premijer Andrej Plenković u petak navečer bio je na zagrebačkom Britancu gdje se zaustavio pored štanda inicijative 67 je previše, koja prikuplja potpise za referendum o dobi za odlazak u mirovinu sa 65 godina i o smanjenju penalizacije prijevremenih mirovina.

“Zašto to niste skupljali prije pet godina”, obratio se premijer volonterima na štandu, što je udruga GONG na svom Twitteru objavila uz komentar: “Ne znamo jesu li ga pitali bi li tada potpisao.”

Na Plenkovićev neprimjereni komentar danas je putem Facebooka reagirao i dr. sc. Dejan Kovač, hrvatski znanstvenik zaposlen na prestižnom sveučilištu Princeton te član udruženja American Economic Association i Royal Economic Society – Velika Britanija.

“Gospodine premijeru, stid i sram Vas može biti”

“Ovdje nije toliko poanta same teme referenduma, već opstrukcija mehanizama građanskog društva.Ako je ova izjava istinita, gospodine premijeru – sram i stid Vas može biti. Umjesto da promičete demokratske procese u RH, Vi ih uzurpirate. Prema zakonu o referendumu i drugim oblicima osobnog sudjelovanja u obavljanju državne vlasti građani imaju pravo birati mjesto i VRIJEME provedbe. Ili ste to kao pravnik zaboravili?”, poručio je Kovač premijeru.

“Stvarno sam se nadao da ćete napraviti odmak u promociji slobode mišljenja u RH, ali izgleda da se nastavlja sustavna represija slobode govora i kontrola medija u RH, ne samo HDZ-a, već i SDP-ovih vlada”, dodao je.

“Po svim indeksima demokracije i sloboda nalazimo se na dnu EU i uz afričke zemlje”

“Kad god je netko na vlasti, kroz medije se provodi stranačko jednoumlje desnog ili lijevog političkog spektra. Zar ne vidite da zbog toga tonemo sve dublje? Mladi i stručni odlaze, zavladala je apatija u društvu, narod sve lošije živi, jer smo se za ovakvu Hrvatsku borili?

Po svim indeksima demokracije i sloboda nalazimo se na dnu EU i uz afričke zemlje. Sad bi bilo najbolje da mi se pošalje MUP i SOA na vrata da provjere ‘moje prebivalište’ i onda smo stvarno nekoliko koraka od Goebbelsovog režima 30-ih…”, završio je naš poznati ekonomski stručnjak.

Izvor: Index.hr