fbpx

KOLAKUŠIĆ SE OBRATIO JAVNOSTI “Sada krećemo s kampanjom za predsjedničke izbore, a onda i parlamentarne”

Najveće iznenađenje ovih izbora, Mislav Kolakušić, koji je osvojio drugi najveći broj preferencijalnih glasova na izborima, obratio se javnosti te najavio kako će, čim uđe u Europski parlament, započeti predsjedničku kampanju. No, ukoliko budu prije prijevremeni izbori, kaže, prvo će biti premijer.

“Htio bih zahvaliti onima bez kojih se ovo ne bi moglo dogoditi, a to su moja obitelj, moji suradnici, tisuće volontera…Hrvatska se može mijenjati isključivo izlaskom na izbore. Ne možemo se mijenjati niti u EP-u niti bilo gdje drugdje već isključivo u Hrvatskom saboru… Sada slijede predsjednički izbori na kojima ću se ja kandidirati i pozivam ljude da na njih izađu”.

“Hrvatska se može mijenjati isključivo izlaskom na izbore. Hrvatska se može mijenjati isključivo u Saboru. Na moju veliku žalost veliki broj građana, njih 70 % je reklo: mene ne zanima hoće li moje dijete dobro živjeti u Hrvatskoj. Oni su odlučili ostati kod kuće,. Stranka na vlasti koja se zove HDZ/SDP je ostvarila 8 od 11 mandata! Tko je to odlučio, oni koji su ostali kuće”, započeo je Kolakušić.

“Sada slijede predsjednički izbori. Najavljujem da krećem u kampanju”, rekao je Kolakušić te pozvao građane: “Morate izaći, morate se osvijestiti i izaći na izbore!”.

“Ja ću biti odgovoran za sve ono što tvrdim”, rekao je.

“Idem u Europski parlament, prisustvovat ću na sjednicama. Moji u uredu će mi pomagati.. Sve ću stići. Nakon što odem u Europski parlament, odmah krećem s predsjedničkom kampanjom”, dodao je.

“U Bruxellesu ćemo biti nezavisni. Cijelo vrijeme se priča – morate biti dijelovi velike grupacije, a oni rade na štetu građana”, tvrdi.

“Ako raspišu prijevremene parlamentarne, onda ću prvo biti premijer”, kazao je pred novinarima.

Na pitanje o financiranju kampanje kaže:

“Ovo je priča koju sam dosad financirao svojim novcem. Do zadnje lipe”.

“U Europskom parlamentu ću biti oko dva zasjedanja i onda ću postati predsjednik Republike Hrvatske. Vjerujete kad ću ja bit tamo, svi će čuti za Hrvatsku”, poručio je Kolakušić.

“Kad imate malo medijskog prostora morate se skoncentirati samo na jednu osobu”, pokušao je objasniti zašto ljudi znaju samo za njega.

Video: Index.hr