fbpx

Krolo ravnatelja Gimnazije proziva zbog nezakonitosti

Već neko vrijeme javnost u Zadru golica slučaj profesora povijesti i pedagogije Jakova Krole, jedinog profesora povijesti u Zadarskoj županiji kojega je nadležna komisija Ureda državne uprave proglasila tehnološkim viškom a ravnatelj Gimnazije “Juraj Baraković” mu osporio pomoć.

Krolu je nadležna komisija Ureda državne uprave proglasila tehnološkim viškom jer je izgubio dio satnica zbog neupisanog razreda. Trebao je s tim statusom biti zbrinut u Gimnaziji Juraj Baraković koja je tražila profesora povijesti no na njegovo mjesto došao je puno mlađi kolega bez potrebnog iskustva i referenci. Krolo ima sedam godina iskustva a trenutačno radi u školama Gračac i Obrovac te čeka rasplet ove priče. Da bi požurio rješavanje pitanja oglasio se priopćenjem.

U njemu kaže kako je Ravnatelj Gimnazije Ranko Artuković zanemario odluku Ureda državne čime nije postupio zakonito:

“Propustio je poštivati odluku komisije koja je nadležna u mom slučaju. Nije moja krivica što sam izgubio dio satnica. Ravnatelj Artuković nije ispoštovao Kolektivni ugovor kojeg je inače potpisao a prema kojem je dužan poslušati odluku Komisije. Samo se očitovao da neće poštivati tu odluku”- tvrdi Krolo a prozvani ravnatelj nije htio polemizirati sa medijima već je samo poručio

” Pripremam odgovor za Županiju skupštinu na vijećničko pitanje vezano uz školu”.

Krolo navodi neke paradokse u svom slučaju tipa da premda se žalio na provedeni natječaj odgovor nije dobio a kako mu se rečeno iz članova školskog odbora, nitko nije ni dobio njegovu žalbu. Zasada ne razmišlja o pokretanju sudskog postupka ali ga ne iskuljučuje. Prethodno će stupiti u kontakt sa resornim Sindikatom.