fbpx

LOVRINOVIĆ “Ne pamtim da se oni koji su uništavali Hrvatsku toliko nekoga boje kao Kolakušića”

“Ne pamtim da se oni koji su uništavali Hrvatsku nekoga toliko boja kao Kolakušića. Znaju da će im pokucati na vrata”, tim se riječima prof. Ivan Lovrinović, predsjednik stranke Promijenimo Hrvatsku osvrnuo na medijsku hajku protiv Mislava Kolakušića.

Lovrinović ga je otvoreno podržao na izborima za EU parlament.

”Izuzeto ga cijenim i smatram da se bori protiv onog što najviše mući Hrvatsku a to je korupcija”, više je puta izjavio Lovrinović.

Inače, kao profesor na ekonomskom fakultetu LOvrinović često upozorava da Hrvatska ne treba uvoditi euro.

Isti stav o euru

Nedavno je boravio u Češkoj te s tamošnjim viceguvernerom Marekom Morom razgovarao o tome zašto ta zemlja, koja ekonomski stoji daleko bolje od Hrvatske ne želi uvesti euro, iako za to imaju sve preduvjete.

“Viceguverner Mora je rekao da sa svojom valutom jako dobro napreduju i da ne treba žuriti. Građani također ne podržavaju uvođenje eura, a ove godine Češka slavi 100 godina postojanja svoje krune. Oni su svjesni i sindroma “Grčka”, kao i činjenice da za euro nije dovoljno samo presvlačenje u drugo odijelo, a da ništa niste bitno promijenili u realnoj ekonomiji, kao što to kod nas misle vladajući, izvjestio je Lovrinović.

Za isto se zalaže i Mislav Kolakušić.