fbpx

MOŽE SE KAD SE HOĆE Bratu Milijana Brkića otkazan najam gradskog prostora zbog 20.000 kuna duga! Jadera sa 19 milijuna duga Gradu Zadru i dalje stoji u “najmu”!

Jozo Brkić, Brat Milijana Brkića, zamjenika predsjednika HDZ-a, nakon kraka afere SMS u kojem je s bratom, Blažem Curićem i Franjom Vargom pod istragom, u fokusu je javnosti i zbog raskida ugovora o najmu gradskog prostora u Zagrebu zbog navodnog duga od 20.000 kuna. S druge strane, u gradu Zadru tvrtka Jadera već godinama gomila milijunske dugove, a Grad Zadar i dalje ne raskida ugovor. Pitamo se zašto? Hoće li i to platiti građani grada Zadra?

U travnju 2018. godine pročelnik Mijolović je za medije potvrdio da tvrtka Jadera duguje 19 milijuna kuna i da taj dug svakim danom raste. Prema navodima pročelnika Mijolovića, dug je iznosio 15 milijuna i 438 tisuća kuna. Na dan 16. travnja 2018. dug iznosi 18 milijuna 818.687 kuna! Prema tome, jasno je da je dug u dva i pol mjeseca narastao za čak 3,5 milijuna kuna. Grad Zadar u međuvremenu nije naplatio svoja potraživanja, a tvrka Jadera i tvrtka Cidaris i dalje posluju u neplaćenim prostorima te ostvaruju prihod!

U međuvremenu je Grad Zadar prezentirao da je riješio problem na način da su dužnici predali mjenice kao garanciju plaćanja, ali nisu platili dug. Jasno je da su najmoprimci odavno prekršili ugovor o najmu. Prema našim podacima, tvrtka Jadera je jedina tvrka u Zadru koja plaća najam gradskih prostora – mjenicama.

Sasvim je jasno da tvrtka Jadera kao najmoprimac nije u mogućnosti podmiriti dugovanje koje se gomila već godinama i prema kojem građani grada Zadra indirektno te Gradska uprava direktno beskamatno kreditiraju vlasnike tvrtki Jadera i Cidaris. Već je svima jasno da bi iste tvrtke progasile stečaj kad bi se Grad Zadar naplatio.

Prema još nepotvrđenim podacima, slijedi tužba prema Gradu Zadru za isti slučaj nadležnim sudovima.

Hoće li gradonačelnik raskinuti taj štetni ugovor za Grad Zadar ili će dug podmiriti iz vlastitog džepa?!


MLADEN MALTA PITAO GRADONAČELNIKA Tvrtka Jadera ima preko 9 milijuna kuna duga prema Gradu, a opet im produžavate ugovore o najmu poslovnih prostora?!