fbpx

NA UGLJANU Svečano se otvara najviši antenski stup u Hrvatskoj

Na brdu Mala glava na Ugljanu, istočno od tvrđave Sveti Mihovil, danas se svečano otvara novi objekt Odašiljača i veza. Osamdeset i pet metara visok antenski stup ujedno je i najveće investicijsko ulaganje te tvrtke u prošloj godini.

U 85 metara visok antenski stup uloženo je 23,5 milijuna kuna. Radi se o najvišem stupu ove vrste, točnije čelične konstrukcije u Hrvatskoj, a sklopu puštanja u rad ovog objekta OIV će svečano obilježiti i 93 godina postojanja. Cilj projekta je podizanje kvalitete usluga i preseljenje OIV-ove, ali i radiokomunikacijske i telekomunikacijske opreme druodgih korisnika, istočno od postojeće lokacije u krugu tvrđave Sv. Mihovil na novu lokaciju na vrhu Mala Glava.

Novi objekt na novoj lokaciji u značajnoj će mjeri doprinijeti poboljšanju kvalitete prijma televizijskih i radijskih sadržaja u zadarskome kraju, ali i signala mobilne telefonije i drugih korisnika koji će koristiti OIV-ov objekt za smještaj svoje elektroničke komunikacijske opreme, a sastoji se od ranije spomenutog antenskog stupa visine osamdeset i pet metara te pogonskog objekta za smještaj uređaja i opreme.

Novi antenski stup znači i da odašiljač s tvrđave Svetog Mihovila odlazi u povijest, što je jedan od preduvjeta za projekt oživljavanja tog zapuštenog objekta.