fbpx

OČAJNI STANARI POPLAVLJENE ULICE Ne možemo više ovako, shvatite nas ozbiljno

Stanari ulice Đure Basaričeka u Zadru ponovno su apelirali na gradske vlasti da riješe veliki problem koji u njihovoj ulici nastaje nakon svake jače kiše

Njihova ulica, naime, nakon svake jače kiše bude poplavljena, a tako je bilo i nakon kiše koja je padala u noći sa subote na nedjelju. Voda je u jednom trenutku, govore stanari, zaprijetila i kućama, piše Zadarski.hr.

‘Ne možemo više ovako. Neka nešto naprave, poprave šahtove, zar to nije posao Odvodnje? Nakon noćašnje kiše zovemo Odvodnju, vatrogasce, Hrvatske vode… ili se nitko ne javlja ili kažu da će vidjeti što će napraviti. Znate kada su došli? U 14 sati! Trebalo im je šest sati od našeg prvog poziva da dođu, kad je voda već ozbiljno zaprijetila da će nam ući u kuće – rekli su za portal Zadarski.hr u nedjelju stanari Basaričekove ulice.

Kažu i kako nakon maje obilnih kiša ostaju odsječeni od ostatka svijeta zbog poplavljene ulice kojom se ne može prolaziti nikako drugačije nego čamcem, pa ih je strah što bi se moglo dogoditi ako bi imali neki hitni slučaj.

Dodatni problem je i taj što im poplave mogu ugroziti i životnu egzistenciju jer većina od 15-ak kuća u ulici ima sobe za iznajmljivanje.

‘Tko će nam doći? Bože sačuvaj da padne kiša dok imamo turiste, otišli bi odmah! Zato smo danas odlučili izvesti automobile na glavnu prometnicu, „žilu kucavicu“ između ulica Nikole Tesle i Splitske ulice, jer ne možemo ni na koji drugi način rješiti ovaj problem, odnosno skrenuti pozornost na problem pa da nas netko već jednom shvati ozbiljno. Mi ne reagiramo samo kada padne kiša, pokušavali smo doći i do gradonačelnika, sve uzalud’, govore ogorčeni stanari.

Portal navodi kako je vozilo Odvodnje u ulicu stiglo oko 14 sati te je započelo ispumpavati vodu.