fbpx

POLICIJA UPALA U VARGINU KUĆU! BUNJAC: “Bijesni frakcijski rat unutar HDZ-a”

Afera SMS se jako zahuktava! Naime, kako doznaje N1, policija je jutros upala u obiteljsku kuću Franje Varge u Belišću gdje vrši pretragu.

To je komentirao saborski zastupnik Živog zida, Branimir Bunjac, člana Odbora za nacionalnu sigurnost, koji je rekao kako je sve to zapravo frakcijski rat unutar HDZ-a koji trenutno kulminira pred očima javnosti.

“Zloporabe sustava ima puno! Mogli bismo reći da je cijeli sustav jedna velika zloporaba. Sasvim sigurno je da građani ne mogu biti sigurni u institucije svoje države”, rekao je zastupnik Bunjac te dodao kako sasvim sigurno postoji puno nezakonitih prisluškivanja te pregledavanja naših osobnih podataka.

Plenković protiv Brkića

“U ovom konkretnom slučaju eskalirao je sukob između Brkića i Plenkovića, iako se tu radi o sukobu dva koncepta. Tu se ne radi o sukobu dvije osobe, već dva HDZ-a. Jedan HDZ je Plenkovićev, Resslerov, Božinovićev, potpuno birokratiziran koji provodi naloge Europske unije, a drugi je HDZ, onaj u kojem se nalaze Brkić, Kolinda, pa na neki način Stier i Kovač, iako oni nisu na Brkićevoj strani – oni su ustvari treća frakcija”, istaknuo je Bunjac.

“Tu se sada ne biraju sredstva i ovdje se ponajprije radi o unutarstranačkom obračunu, odnosno o borbi za vlast. Uopće ne treba sumnjati da sve ovo što je radio Brkić s Vargom, da to isto radi i druga strana. No, s obzirom na to da druga strana ima jače pozicije u Vladi i da ima kontrolu nad određenim medijima kojima uspijevaju plasirati podatke iz istraga i saslušanja, što je također zloupotreba institucija, onda se sve prevaljuje na jednu stranu. Najkraće moguće rečeno – mafija progoni mafiju”, rekao je Bunjac.

Na pitanje što će biti s Božinovićem, čije se ime pojavilo u aferi, Bunjac je rekao kako je od jedna od meta, no ne i krajnji cilj.

“Božinović je svakako jedna od meta, ali nije on cilj. Cilj je Plenković. No ponavljam, nema tu ‘bad guys, good guys’. Jednostavno, i jedni i drugi se koriste nedopuštenim sredstvima u borbi za vlast”, istaknuo je Bunjac na kraju te dodao kako se cijela ta priča svodi na “frakcijski rat unutar HDZ-a koji kulminira uoči izbora za Europski parlament, jer očito ta Brkićeva struja pokušava opstruirati uspjeh HDZ-a na izborima”.