fbpx

PREKINUTA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA Nakon pitanja vlada li gradom mafija, umalo došlo do fizičkog incidenta

Sjednica Gradskog vijeća nakratko je prekinuta jer se oporba pobunila zbog toga što su vladajući htjeli prekinuti Aktualni sat i time ne dopustiti još troje vijećnika da iznesu svoja pitanja. Povod je zapravo bio upit Irene Dragić znači li da gradom vlada mafija kada se gradi toliko benzinskih crpki?

Irena Dragić (SDP), jedna od vijećnica koja je ostala zakinuta za svoju minutažu na Aktualnom satu, unatoč upozorenjima predsjednika Gradskog vijeća Zvonimira Vrančića, zasjela je na govornicu i počela postavljati svoja pitanja. U to isto vrijeme Vrančić joj je izrekao opomene i pozvao pročelnika Mijolovića da prezentira rebalans proračuna, odnosno prvu točku dnevnog reda. Tako su njih dvoje, zajedno, u isti glas iznosili svoje govore, dok je gradonačelnik Branko Dukić napustio vijećnicu.

Ubrzo je u gradskoj vijećnici nastao pravi cirkus pa se Antun Novoselović (SDP), koji je prethodno zasjeo kod Vrančića, krenuo verbalno sukobljavati s vijećnikom Matom Marićem (HDZ), toliko glasno da su ih morali razdvojiti u dvije prostorije. Povod je zapravo bio upit Irene Dragić znači li da gradom vlada mafija kada se gradi toliko benzinskih crpki.

ZDanas/Zadarski.hr