fbpx

Pronađeno tijelo ronioca nestalog kod Dugog otoka

Za roniocem (50) s Dugoga otoka tragalo se od ponedjeljka poslijepodne. Iskusni ronilac, inače voditelj ronilačkih tura, nestao je u vodama oko Dugoga otoka. Nažalost, u 10.45h službenici Lučke kapetanije Zadar dojavili su o pronalasku beživotnog tijela nestalog ronioca,uz obalu otoka Ista.

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) izvijestila je resorno Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture o jučer i danas poduzetim koordiniranim aktivnostima u Zadarskom akvatoriju, u cilju pronalaska nestalog ronioca, koje je okončano danas, nažalost, pronalaskom tijela nestalog ronioca.

Danas u 09.55h službenici MRCC Rijeka zaprimili su obavijest Lučke kapetanije Zadar, čiji službenici su pronašli napuštenu brodicu nestalog ronioca na poziciji jedne nautičke milje zapadno od otoka Škarda, slijedom čega se intenzivno traganje za nestalim nastavilo, a u suradnji sa Policijskom upravom Zadarskom u potragu su angažirani i pripadnici interventne ronilačke jedinice Pomorske policije Zadar te je područje pomorske potrage prošireno od pozicije nestanka prema sjeverozapadu u smjeru Ista, Molata i dalje, kao i obalno područje Velog Rata u smjeru jugoistoka i dalje.

Nažalost, u 10.45h službenici Lučke kapetanije Zadar dojavili su o pronalasku beživotnog tijela nestalog ronioca, uz obalu otoka Ista, slijedom čega je MRCC Rijeka obavijestila sve uključene jedinice o prekidu daljnjeg traganja, a sva daljnja postupanja u nadležnosti su Policijske uprave Zadarske, izvijestili su iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Izvor: HRT