fbpx

REMORKER STIGAO DO TRAJEKTA AURELIA – 300 putnika još čeka 12 sati tegljenja do Splita

Nešto iza 15 sati remorker Jadranskog pomorskog servisa Pollux stigao je do 300 putnika i članova posade koji se od 2 sata prošle noći nalaze na talijanskom trajektu Aurelia, kojemu je otkazao motor zbog čega satima pluta na olujnom jugu i valovima većim od pet metara, doznaje se od putnika na brodu.

Prema informacijama koje su Hini dale profesorice dviju splitskih srednjih škola, a koje su u Italiji radile na projektu, trenutno stanje na brodu je dobro s obzirom da se more malo smirilo i ne puše više tako jako jugo, pa više na valja brod.

Jednoj putnici pozlilo

“Nema više mrtvog mora, još nas malo valja, ali ne onako jako kao prije. Putnici su dobro, uključili smo glazbu, Talijani plešu, dobili smo ručak, a vjerojatno ćemo i večeru. Očekujemo remorker oko 15 sati i kazali su nam da će tegljenje do Splita trajati otprilike 12 sati. Izgleda da ćemo produžiti naše putovanje”, kazale su splitske profesorice uoči dolaska tegljača.

Dodale su kako im je rečeno da će dosta vremena izgubiti dok zakače brod, ali i da krenu li s tegljenjem oko 15 sati u Split bi mogli stići oko 3 ili 4 sata poslije ponoći i to na vez broj 19. Otkrile su kako osim jedne talijanske putnice koja se onesvijestila od valjanja broda nije bilo drugih zdravstvenih problema među putnicima. Gospođu koja se onesvijestila na ruke je digao član posade i na rukama ju je odnio u kabinu, tvrde.

Na brodu 50 splitskih liječnika

“Srećom s nama na brodu se nalazi 50 splitskih liječnika svih specijalizacija koji se vraćaju sa simpozija u Siciliji. Sve je pod kontrolom. Bebice, a najmlađoj je dva mjeseca, su nam isto dobro i to je najbitnije. Jedan brod kontejner koji je bio blizu nas, Maira, promijenio je rutu i prati nas, pomaže nam. Osjećamo se sigurno, čak je i malo sunca izišlo”, kazale su Hini splitske profesorice.

Feribot Aurelia talijanskog brodara SNAV, koji plovi pod ciparskom zastavom, u prvim satima četvrtka je na liniji Ancona-Split uslijed olujnog juga kod Žirja doživio havariju zbog otkazivanja motora i od tada pluta. Na brodu, koji je sinoć u 20,30 sati isplovio iz Ancone, nalazi se 200 putnika i 92 člana posade.

Izvor: HINA