fbpx

RENATA PEROŠ SE POZVALA NA STATUS BRANITELJICE Ponovno je predložena za ravnateljicu Narodnog muzeja Zadar!

– Upravno vijeće Narodnog muzeja Zadar otvorilo je jedinu pristiglu prijavu za natječaj ravnatelja i utvrdilo da je prijava potpuna te da je pravovremeno pristigla i da sadrži sve zatražene dokumente. Postupak se dalje nastavlja sukladno propisima – priopćeno je 21.05 iz Zadarske županije, na upit novinara donosi portal Zadarski.hr

Da bi se „postupak nastavio“ u ponedjeljak, 27. svibnja, kada je Upravno vijeće NMZ-a razmotrilo jedinu pristiglu ponudu, aktualne v.d. ravnateljice Renate Peroš, te je donijelo odluku da Skupštini Zadarske županije predloži Renatu Peroš za novi, treći mandat, na čelu Narodnog muzeja Zadar.

Upravnim vijećem predsjedala je Marina Dujmović Vuković, koja je pojasnila da je sva dokumentacija zatražena u natječaju uredna, da se Renata Peroš u svojoj prijavi pozvala na status hrvatske braniteljice, te da je sada odluka na vijećnicima Županijske skupštine.

Uz Dujmović Vuković, o novoj ravnateljici odlučivali su članovi Upravnog vijeća Narodnog muzeja Zadar Meri Barać, Hrvoje Perica, Snježana Vujčić Karlo i Vesna Sabolić.

Natječaj je u Narodnim novinama objavljen 3. travnja, a zaključen je 11. travnja. Za razliku od prethodnog natječaja, kada su pristigle dvije prijave, na ovaj je se prijavila samo Renata Peroš.