fbpx

U SRIJEDU Mirni prosvjed radnika Liburnije na Autobusnom kolodvoru

Iako je bilo najavljeno kako Liburnijini autobusi sutra od 9 do 11 sati neće prometovati, gradski promet odvijat će se prema voznom redu, a u organizaciji sindikata Liburnijini radnici održat će u 10 sati na Autobusnom kolodvoru još jedan mirni prosvjed .

O razlozima odustajanja od obustave prometa Vedran Uranija, pravni zastupnik SSSH: U međuvremenu je došlo od pojedinih rukovoditelja Liburnije do opstrukcije prema radnicima koji su jednim dijelom bili i zastrašivani i raspoređivani na druge linije samo da ne bi sudjelovali u toj obustavi , pa smo kao sindikalno rukovodstvo odlučili skupa sa Sindikatom prometa i veza , kolega povjerenik Marin Sikirić i ja da ipak ljude ne izlažemo tom riziku nego ćemo održati treći mirni prosvjedni skup prema upravi – naveo je Uranija.

Podsjećamo, prvi prosvjed Liburnijnih radnika održan je početkom travnja, vozači traže povećanje od 10 posto, a iz Uprave i gradske vlasti poručuju kako novca nema. Vozači i sindikalisti traže i novu sistematizaciju, izmjenu i dopunu Kolektivnog ugovora oko reguliranja noćnog rada, tjednog odmora, dohotka za smjenski rad.