fbpx

Uhićen Vedran Ikić (44) zbog pomaganja u bijegu napadaču na kuću zadarskog odvjetnika

Bivši policajac i svjetski prvak u džiju-džicu priveden u Zadru Zbog osnovane sumnje da je pomagao pokojnom Denisu Paraću (41) u bijegu pred zakonom, zadarska je policija u utorak ujutro privela Vedrana Ikića (44) iz Zadra

Vedran Ikić, bivši policajac i svjetski prvak u džiju-džicu te suvlasnik tvrtke Sokol projekt koja je sve do 2017. godine vodila popularni lokal “Zara beach” na plaži Kolovare u Zadru priveden je zbog kaznenog djela ‘pomoći počinitelju nakon izvršenja kaznenog djela’, piše Slobodna Dalmacija

Naime, Ikić je pokojnog Denisu Paraću pomagao u bijegu pred zakonom. Parać je u tom trenutku bio osumnjičen za oružani napad na kuću odvjetnika Augustina Sudinje u Sukošanu, te za preprodaju narkotika. Vedran Ikić posudio mu je motor marke Yamaha i vozačku kacigu.

Parać je taj motor koristio najmanje mjesec dana prije pogibije 6. travnja u Zadru, kada je bježeći od policije sletio sa ceste i preminuo na mjestu događaja. Tada je u javnost i procurila informacija da je Parać kod sebe imao neregistrirani pištolj s metkom u cijevi, te da je bijela Yamaha u Ikićevom vlasništvu.

Istog dana kada je Parać poginuo policija je privela Ikića i obavila pretres njegovog stana, ali je nakon saslušanja pušten na slobodu. Naime, na dan kada je automatskom puškom i ručnom granatom napadnuta kuća odvjetnika Sudinje, Ikić je bio u Zagrebu, gdje su ga zabilježile nadzorne kamere na nekoliko poznatih javnih mjesta.

Ikić ima podeblji dosje

Inače, Ikić je stari policijski znanac koji iza sebe ima podeblji dosje kaznenih i prekršajnih prijava.

Čak 14 puta prijavljen je za narušavanje javnog reda i mira, dva puta za posjedovanje marihuane, 2003. prijavljen je za prijetnju redaru u Maya pubu, 2008. za iznudu, 2009. godine za silovanje i pokušaj ubojstva, 2014. za tešku tjelesnu ozljedu, a 2018. za skidanje i povredu službenog pečata na zatvorenom ‘Zara beachu’.

Unatoč brojnim policijskim prijavama, Ikić dosad nije dobio ozbiljniju sudsku sankciju. Nerijetko je državno odvjetništvo odustajalo od kaznenog progona ili bi oštećenici na suđenju povlačili svoje iskaze.

Izvor: Slobodna Dalmacija