fbpx

WINGS FOR LIFE Krenula utrka – pojavilo se i sunce

Točno u 13 sati devet tisuća trkača krenula je u globalnu utrku, koja istodobno počinje na još 11 mjesta u svijetu. Cilj je pridonijeti istraživanjima ozljeda leđne moždine. Na snazi je i posebna regulacija prometa.

9.000 trkača krenulo je danas sa zadarske rive u još jednoj utrci Wings for life koja se istodobno trči širom svijeta, s jednim ciljem – skrenuti pažnju na ozljede leđne moždine i prikupiti sredstva za istraživanja koja se provode s ciljem pronalaska lijeka.

Wings for life nije samo utrka već izraz razumijevanja, zajedništva i potpore ljudima kojima je ozljeda leđne moždine onemogućila normalan život. I zato su u Zadar po šesti put stigli trkači iz čitave Hrvatske i svijeta i svih dobi.

S novim rekordom od 9.000 trkača Zadar je ove godine po broju sudionika treća lokacija utrke Wings for life u svijetu. Krajnji cilj ostaje isti, a to je učiniti ozljede leđne moždine izliječive kaže Zoran Kosanović iz organizacijskog odbora.

U Zadar je stigao i globalni pobjednik posljednje dvije godine Aron Anderson koji je u kolicima prešao 90 kilometara , a ovoga je puta nastupio u ulozi ambasadora utrke.

Zahvaljujući nesebičnoj podršci svih sudionika, donatora i sponzora utrkom Wings for Life dosad je prikupljeno 23,6 milijuna eura za istraživanje ozljeda leđne moždine.