fbpx

Daruvarcu smanjena kazna za premlaćivanje djevojke

Umjesto na pet godina, Darku Kovačeviću pravomoćnom presudom kazna je smanjena na četiri

Županijski sud u Splitu smanjio je kaznu Darku Kovačeviću Daruvarcu koji je zbog premlaćivanja 18-godišnje Zadranke osuđen na pet godina zatvora. Kovačeviću je Izvanraspravno vijeće suda potvrdilo odluku o krivnji, ali i smanjilo kaznu za godinu dana. Tako je, prema najnovijoj odluci, pravomoćno osuđen na četiri godine zatvora.

Slobodna Dalmacija piše kako je djelomično prihvaćena žalba optuženog i to u dijelu koji se odnosi na izrečenu kaznu zatvora koja je ublažena za ukupno godinu dana za oba kaznena djela, premlaćivanje i prijetnje. Razlog je izraženo žaljenje i kajanje te priznanje Darka Kovačevića koje su uzeti kao olakotne okolnosti.

Dok je čekao presudu, dva puta je bio pritvoren

Darko Kovačević koji je pretukao 18-godišnjakinju u zadarskom kafiću na slobodi je čekao pravomoćnost presude. Napad se dogodio 13. lipnja prošle godine, kada je Kovačević 18-godišnju curu tukao šakama i nogama, po glavi i licu te je gazio po cijelom tijelu. Navodno je njezinom glavom udarao u umivaonik toliko jako da ga je slomio. Policija ga je uhitila tek idući dan, 12 sati nakon brutalnog napada.

U međuvremenu, dok je na slobodi čekao pravomoćnu presudu, Daruvarac je dva puta završio u pritvoru. Jednom jer je nasrnuo na mlađeg muškarca u zadarskom, drugi put jer je sudjelovao u prometnoj nesreći. I jučer su mediji objavili da ga je opet pokupila policija jer je mirno stajao i gledao dok je njegov prijatelj tukao nekog muškarca u jednom zadarskom šoping centru.