fbpx

Iza Košarkaškog kluba osoba s invaliditetom Zadar uspješna sezona

U Zagrebu je Održan 12. Kup Hrvatske košarke u kolicima. U Cedevitinom domu košarke na velesajmu se okupilo dvanaest ekipa iz cijele Hrvatske. Zadrani su na kraju slavili .

KKOI Zadar je u prvom kolu pobijedio vrlo dobre debitante u ligi i kupu ekipu KKOI Split. U čvrstoj utakmici s malo koševa Zadrani su prelomili u trećoj četvrtinu, koju su dobili s deset koševa razlike, koju su održavali do konačne pobjede s rezultatom 47:31.

U drugoj utakmici i izravnoj borbi za ulazak u finale, KKOI Zadar se susreo s ekipom KKOI Vodica. Utakmica koju su pobijedili Zadrani rezultatom 62:44 čvrsti su Vodičani držali u neizvjesnosti veći dio prvog poluvremena, dok su Zadrani kao i u prošloj utakmici u trećoj četvrtini ubacili u višu brzinu te pobijedili visokom razlikom i osigurali finale drugu godinu za redom.

Finalna utakmica protiv KKOI Zagreba značila je pravu poslasticu za sve ljubitelje košarke općenito. Sraz ove dvije ekipe trenutno je najviša razina kvalitete Hrvatske košarke u kolicima. Nakon dva poraza u sezoni i izgubljenog naslova prvaka od KKOI Zagreba, Zadrani su bili svjesni da je dosta toga ostalo nedorečeno te da imaju kvalitete pobijediti KKOI Zagreb i obraniti titulu. Prije utakmice nas je posjetio NBA Hall of Fame i bivši prvotimac KK Zadra, veliki Dino Rađa koji je i podbacio prvu loptu.

Zadrani su bolje otvorili utakmicu, iz čvrste obrane gradio se smireni napad s uspješnom realizacijom. Koncentriranijim ulaskom u utakmicu Zadrani su poveli te se na poluvrijeme išlo s ugodnih +9! Treća četvrtina, koja je bila krucijalna za dva poraza u sezoni se i ovdje ispostavila kao presudni trenutak za pobjedu s pozitivnim ishodom. Zagrepčani su stisnuli redove u obrani te s par povezanih koševa stigli na samo -3, ali ovaj put su Zadrani bili pripremljeni na pad u igri te su uspjeli odoljeti Zagrebačkim napadima. Utakmica je na kraju završila rezultatom 58:45 i slavlje Zadrana je moglo započeti.

KKOI Zadar-KKOI Split 47:31 (11:8, 8:4, 16:6, 12:13)
Zadar: Žagar 2, Kolega 11, Rubeša 8, Bračanov 10, Hromin 4, Vulić, Anić-Ivičić, Jančijev 12.

KKOI Zadar-KKOI Vodice 62:44 (14:8, 12:14, 19:11, 17:11)
Zadar: Žagar 3, Kolega 13, Rubeša 18, Bračanov 3, Hromin, Vulić 10, Anić-Ivičić 2, Jančijev 13.

KKOI Zadar-KKOI Zagreb 58:45 (16:11, 14:10, 13:12, 15:12)
Zadar: Žagar 8, Kolega 6, Rubeša 29, Bračanov 8, Hromin, Vulić 7, Anić-Ivičić, Jančijev.

Nakon obranjenog naslova u kupu i drugog mjesta u konačnom poretku Hrvatskog prvenstva KKOI Zadar završava još jednu uspješnu sezonu u svojoj mladoj povijesti. Za kraj nas očekuje još sudjelovanje na internacionalnom turniru koji se održava od 21.-23.6. u Mariboru.

Sljedeću sezonu najavljujemo pored sudjelovanja u Prvoj Hrvatskoj ligi i Hrvatskom kupu, sudjelovanje u regionalnoj ABA ligi u kojoj sudjeluju ekipe iz Austrije, Slovenije i Bosne i Hercegovine, te sudjelovanje i organizaciju domaćinstva Eurokupa, najveće razine natjecanja košarke u kolicima u Europi!