fbpx

JAMAC GRAD ZADAR – NK Zadar podigao kredit od 950.000 kuna

Grad Zadar je potvrdio da je bio jamac NK Zadru pri podizanju kratkoročnog kredita od 950.000 kuna u svrhu poboljšanja tekuće likvidnosti kluba.

Kredit je podignut kod Erste& Steiermarkische Bank d.d. s rokom dospijeća 31. siječnja 2020. godine, a ukoliko klub sa Stanova ne bude u mogućnosti isti vratiti banka će se namiriti iz sredstava koji su za NK Zadar osigurani proračunom i projekcijama proračuna Grada Zadra.

Kako se radi o kratkoročnom kreditu u iznosu manjem od milijun kuna i s dospijećem do godinu dana nije bilo potrebno ishoditi odobrenja zakonski nadležnih institucija za davanje jamstva – pojasnili su nam iz Upravnog odjela za financije Grada Zadra.

Grad Zadar je vlasnik 41,03% dionica NK Zadra što ga čini najvećim pojedinačnim dioničarem. Klub je u prošloj godini imao prihode od 4.421.241 kunu dok su mu rashodi iznosili 4.045.900 kuna tako da je poslovao s neto dobiti od 366.936 kuna. Međutim klub je na posljednji dan prošle godine imao i kratkoročne obveze u iznosu od 4.414.118 kuna dok su kratkoročna potraživanja iznosila 1.172.687 kuna.

U idućoj natjecateljskoj sezoni NK Zadar će se pod vodstvom novog trenera Marka Pinčića natjecati u Trećoj HNL jug nakon što mu nije izdana licenca za natjecanje u Drugoj HNL zbog čega je usprkos izborenom ostanku na sportskom terenu nakon samo jedne sezone morao napustiti navedeno natjecanje.

Klub od početka srpnja ima i novog direktora nakon što je s te pozicije odlukom Nadzornog odbora smijenjen Svetko Ćustić, a na njegovo mjesto je postavljen dotadašnji član NO Damir Knežević. Preostali članovi NO su predsjednik Josip Miočić, zamjenik predsjednika Damir Kalapač te članovi Krešimir Zorić i Šime Kokić.

ZDanas/NACIONAL