fbpx

HDZ POGODUJE SVOJIM ČLANOVIMA Gradonačelnik Dukić odobrio stranačkom kolegi Dejanu Golemu okupaciju Zadra jumbo panoima

Prema podacima pročelnika za financije Ivana Mijolovića, Grad Zadar od zakupa za lokacije na kojima su postavljeni reklamni panoi prošle je godine imao prihod od milijun i 173.378 kuna. Iz gradskih podataka proizlazi da su najveći igrači na lokalnom tržištu oglašavanja zadarska tvrtka ‘Media oglasi’ i austrijski ‘Europlakat’ s prošlogodišnjim uplatama od 174.529 odnosno 113.664 kune.

Pročelnik Mijolović tvrdi da u proračun stiže i dodatnih 2,8 milijuna naknada za postavljanje različitih manjih reklamnih poruka. No spostavlja se jednostavno pitanje: koliki bi gradski prihod bio kada bi makar većina tih jumbo plakata bila potpuno legalno postavljena? Također, koliki interes ima vladajući HDZ od istih panoa ako uzmemo u obzir da se upravo na tim panoima oglašava HDZ, a tvrtka ‘Media Oglasi’ koja je vlasnik panoa, ujedno vodi i HDZ-u kampanju. Na prošlim lokalnim izborima upravo je vlasnik tvrtke ‘Media oglasi’, Dejan Golem odabran od HDZ-a da im vodi predizborno oglašavanje.

Tvrtka ‘Media oglasi’ pod zaštitom HDZ-a desetljećima ‘drži’ oglašavanje na autobusima komunalne tvrtke Liburnija

Autobusi ‘Liburnije’ već su desetljećima oblijepljeni različlitim reklamama, a taj posao ekskluzivno radi tvrtka ‘Media oglasi’. Direktor Edvin Šimunov kaže da se svaki put taj posao dodjeljuje javnim natječajem, iako je poznato da uvijek pobjedi ista tvrtka jer su uvjeti natječaja doslovno prilagođeni upravo toj tvtki. Ako ne vjerujete, provjerite. Taj posao obrtu MediaZD prije je omogućavao Reno Sinovčić, no danas, od kada je Sinovčić ‘izletio’ iz HDZ-a i doslovno propao, Golem se preko svojih stranačkih kolega u HDZ-u potrudio da koncesija ostane u istim rukama samo na njegovu sada drugu tvrtku ‘Media oglasi’.

Također, broj oblijepljenih autobusa se povećava dok sa druge strane naknada za koncesiju tvrtki Media oglasi misteriozno pada. Za to su se upravo potrudio HDZ-ov kadar direktor Liburnije Edvin Šimunov koji je potvrdio da tvrtka ‘Media Oglasi’ sada plaćaja 151.000 kuna za koncesiju za koju su plaćali više od 200.000 kuna prije 10 ili više godina. Edvin Šimunov i Liburnija očito nisu čuli za pojam inflacije. Naknada će polako pasti na par tisuća kuna. S druge strane vozači Liburnije se žale na visinu svojih plaća.

Šimunov tvrdi da nije odgovoran za odluke u Liburniji iako je – direktor

Edvin Šimunov se žali na medijske natpise, po njemu “napade” na njega kada je u pitanju koncesija za autobuse. Šimunov tvrdi da je dobio naredbu ‘odozgo’ te da on o tome ne odlučuje, a direktor je. Ovom prilikom ćemo za sve prozvati svemogućeg Božidara Kalmetu jer je svima jasno da bez njegove autorizacije u Gradu Zadru kao i komunalnim društvima ne pomakne se nijedna kuna. Upravo zbog toga, Kalmeta je montirao svog sina Antu Kalmetu za predsjednika Nadzornog odbora komunalne tvrtke Liburnija pa je sada je sve puno jasnije, a čini se da Šimunov govori istinu.

Tvrtka Media oglasi čiji su vlasnici Ivica Blašković i Dean Golem, poslovno-politički usko povezano sa lokalnim vlastima kao i HDZ-om,  prošle je godine istvarila ukupan prihod od 8,8 milijuna kuna, dok su koncesije i komunalna davanja Gradu Zadru platili nešto manje od 300.000 kuna, prema iskazima zaposlenika Grada Zadra. Još jedna u nizu hrvatskih priča o uskoj povezanosi politike, vlasti i profita na teret gradske imovine i poreznih obveznika – građana.

Golem po uzoru na Sinovčića kleveće novinare koji istražuju njegovo poslovanje, prijeti i fizički ih napada

Vlasnik tvrtke ‘Media Oglasi’ Dejan Golem arogantno razgovara i optužuje predstavnike medija da se ‘drogiraju’ te da vjerovatno sve napisano o njegoom poslovanju ‘haluciniraju’. Golem iste vrijeđa i kleveće u svojim poslovnim i političkim krugovima na način na koji je to radio i njegov bivši šef Reno Sinovčić, a koji je novinarke koje su istraživale njegovu korupciju nazivao u svojim medijima ‘kurvama’, a političke protivnike u Gradskom vijeću lažno optuživao silovanja za koja je čak sud dokazao da se nikada nisu dogodila. Nejmojmo zaboraviti činjenicu da je Golem Sinovčićev ‘proizvod’. Dejan Golem u napadu bijesa fizički nasrće na vlasnike medija u pokušaju da ih zastraši od daljnjeg istraživanja i pisanja o poslovima u kojima mu pogoduje HDZ.

I da ponovimo rečenicu Božidara Kalmete, kada su ga pitali zašto pojedinci iz HDZ-a u gradu desetljećima drže koncesije nad gradskom imovinom; “Oni su se toga prvi sjetili!”, rekao je Kalmeta. Prema tome, ako poslušamo Kalmetu, bivšeg gradonačelnika zvanog ‘Mister 15%’, mi ne živimo u državi demokracije i slobodne tržišne ekonomije, mi živimo u državi u kojoj netko tko se “prvi sjeti” ima pravo zarađivati na državnoj i gradskoj imovini, naravno, samo pod uvjetom da je HDZ-ovac i da njegov sin to sve kontrolira u Nadzornom odboru. U protivnom, ne vrijedi. Tko se prvi sjeti, vrijedi samo za HDZ-ove lopove i njihove sinove.