fbpx

MEĐUNARODNA JAZZ ATRAKCIJA – ZZ Quartet u HNK Zadar 21. listopada

U ponedjeljak, 21. listopada u HNK Zadar stiže međunarodna jazz atrakcija- ZZ QUARTET. Riječ je o četvorici vrhunskih glazbenika u čiji su jazz izričaj ukomponirani mnogi glazbeni žanrovi, moderna klasika, world music i slobodna improvizacija. Početak koncerta je u 20 sati.

Ratko Zjača- suvremeni gitarist, skladatelj, izvođač i pedagog s nizozemskom adresom. Surađivao je s brojnim vrhunskim jazz glazbenicima današnjice – Reggie Workman, Randy Brecker, John Patitucci, Al Foster, Ron Carter itd. 2010. godine nominiran za El Intruso New Creative Music Criticts Poll Award, najveću nagradu za jazz glazbu u Južnoj Americi, predložen od najpoznatijih svjetskih kritičara.

Simone Zanchini- jedan od najvećih svjetskih virtuoza harmonike, počasni je član orkestra milanske Scale i sigurno jedan od najoriginalniih umjetnika uopće. Nastupao je na najznačajnijim međunarodnim jazz festivalima te surađivao s brojnim priznatim umjetnicima.

Adam Nussbaum -jedan od najboljih jazz bubnjara današnjice i dobitnik pretižne Grammy nagrade. Tijekom karijere koja traje od početka sedemdesetih nastupao je i snimao s brojim poznatim glazbenicima: Sonny Rollins, Dave Liebman, James Moody, Stan Getz, Gary Burton, Toots Thielemans, Sheila Jordan, Hal Galper, Miroslav Vitous, John Abercrombie, Michael Brecker (svirao na njegovom albumu koji je dobio Grammy “Don’t Try This At Home”), bio je član čuvenog trija Johna Scofielda (u kojem je bio i Steve Swallow), Eliane Elias/Randy Brecker Quarteta, Gil Evans Orchestra, Carla Bley Big Banda.

Martin Gjakonovski – rođen je u Skopju, u Makedoniji, u obitelji jazz glazbenika. Njegova je pristupnica na međunarodnu jazz scenu je bila Jazz radionica s Coltraneovim kontrabasistom Reggiem Workmanom u Grožnjanu. Studirao je jazz bas na Muzičkoj akademiji u Kölnu.

Na vrijeme osigurajte mjesto u gledalištu za jedinstvenu glazbenu večer u kojoj ćete zasigurno uživati! Ulaznice po cijeni od 40,00 kuna dostupne su online na https://www.croatia-tickets.com/en/event/zz-quartet-jazz-koncert-21-10-20-sati-hnk-zadar i na blagajni HNK Zadar ( radnim danom: 11-13h, 18-20h; subotom: 11-13h)