fbpx

DOK KOLINDU VOZE U AUDIJU Austrijski predsjednik ovako ide na posao, snimljen je u bečkom metrou

Dok predsjednici Republike Hrvatske samim stupanjem na dužnost 24 sata dobivaju na raspolaganje službenu limuzinu s vozačem, u Austriji i brojnim drugim zemljama je to nezamislivo. Pogotovo u državama koje poput Hrvatske imaju parlamentarni politički sustav gdje su ovlasti predsjednika države znatno sužene.

No, za razliku od hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, koju na posao vozi vozač u službenoj limuzini, predsjednik Austrije, Alexander Van der Bellen, na posao putuje – metroom. Snimka nastala prije neki dan to dokazuje.

S obzirom da to radi svaki dan, njegova pojava u metro više ne izaziva interes putnika. Službeni automobil koji mu je na raspolaganju Van der Bellen koristi isključivpo za službena putovanja.

Finski predsjednik sjeo na stepenice jer više nije bilo mjesta

Slično je i s finskim predsjednikom Saulijem Niinistöm kojeg su kamere nedavno uhvatile na sajmu knjiga u gradu Turku gdje je došao poslušati govor svoje supruge.

Niinistö je malo zakasnio na događaj pa su svi stolci već bili popunjeni. No to ga nije pretjerano omelo pa je gospodin naprosto sjeo na stepenice gdje su se već smjestili neki ljudi za koje nije bilo mjesta.

Možete li nekog od naših političara, a kamoli predsjednicu da učini isto?

Hrvatska je očito i vrlo bogata zemlja kad si može priuštiti cijelu flotu službenih limuzina koje naše političare razvažaju 24 sata na dan.

O bogatsvu naše zemlje govori i podatak da je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić službeni automobil poslao po mesara koji je njime odvežen na kolinje Bandićeve obitelji u Hercegovinu.