fbpx

Horvat je rekao da s Merkel počinje pregovore o VW-u. Sad se izvlači

Ministar Darko Horvat gostovao je jutros na Hrvatskom radiju u emisiji “A sada Vlada” te je komentirao aktualne događaje, ali i želju da dovede Volkswagen u Hrvatsku. Već je u više navrata u medijima izašla njegova izjava kako će njemačkim političarima predložiti dolazak VW-a u Hrvatsku, a jučer je rekao da će danas početi pregovore s Merkel oko dolaska VW-a

“Sutra počinju razgovori s gospođom Merkel o tome da VW realizira svoju investiciju u Hrvatskoj, a vlada je sastavila ponudu za VW te pronašla tri lokacije na kojima postoji spremnih milijun kvadrata zemljišta i svi drugi uvjeti, a traženo je 40 parametara da se ta investicija ostvari”, izjava je ministra Horvata objavljena u Poslovnom dnevniku gdje je dodao kako su moguće lokacije za VW-ovu tvornicu Varaždin, Ivanić Grad i Dugo Selo.

Jutros na radiju Horvat je malo ublažio svoju izjavu. Kaže da ga često krivo interpretiraju.

“Ne krijem želju da VW dođe u Hrvatsku”

“Nekoliko je činjenica i molim sveukupnu javnost da sve one izjave koje dolaze budu barem s moje strane jasno interpretirane. Ja nisam dosad davao nikakve konkretne izjave oko toga dolazi li VW u Hrvatsku ili ne.

Da, kao ministar gospodarstva imam jasan stav i želju da želimo jedan takav div i investiciju koja će u nekoliko sljedećih godina biti na razini 1,6 milijardi eura… Ne krijem želju da takva investicija dođe u Hrvatsku”, rekao je Horvat.

“Ne krijem želju ni namjeru da ćemo napraviti sve u kreiranju ponude i zadovoljavanja afiniteta svih parametara koje jedna investicija treba. Pripremili smo infrastrukturu i želimo takav div u Hrvatskoj, ali u ovom trenutku razgovarati o VW-u u Hrvatskoj je puno, puno preuranjeno”, kaže Horvat.

“Ne odlučuje Merkel o investiciji”

Osvrnuo se i na navodnu izjavu da će danas početi pregovore s Merkel oko VW-a.

“Svjesni smo činjenice da je VW privatna kompanija i o investiciji ne odlučuje gospođa Merkel nego menadžment kompanije”, komentirao je.

Na pitanje voditelja ima li Hrvatska takvu ponudu koja će VW baciti na pod, Horvat odgovara: “Kad dobijem priliku razgovarati i u neposrednom razgovoru ponuditi uvjete koje Hrvatska u ovom trenutku može pružiti jednoj takvoj investiciji, ja ću to i učiniti.”

Izvor: Index.hr


Kao što se 1.000 radnika zaposlilo u Gaženici, tako će i VW sagraditi tvornicu u Hrvatskoj