fbpx

Izbačena HDZ-ovka: “Tuđman bi nas nagradio i uzeo za savjetnike”

Jedna od izbačenih članica HDZ-a, komunikologinja Anita Prka Đurašić, bila je gošća Točke na tjedan N1 Televizije.

Ne zna zašto je izbačena

Na samom početku, kako prenosi N1, kazala je kako izbačeni članovi još uvijek nisu dobili ništa napismeno. “Do sada nismo dobili ništa crno na bijelo. Mi i dalje nemamo nikakvih službenih informacija o tome da smo isključeni. Nemamo doista nikakve službene informacije, sve što znamo, znamo iz medija”, ističe Prka Đurašić koja dodaje kako ne može niti pretpostaviti zašto je izbačena.

“Cijelo vrijeme mog prisustva u grupama i moje aktivne uloge tamo je vezano za razne dnevnopolitičke teme. S gnušanjem odbijam bilo kakve takve objede”, rekla je Prka Đurašić.

“Možda je prekršeno pravo na privatnost”

“Mi moramo ovdje biti vrlo pažljivi i mudri i trebamo vidjeti tko je pustio te poruke u javnost. Je li to zlonamjerno plasirano? Ako te poruke nemaju verifikaciju autora da se smiju iznijeti, onda je prekršeno pravo na privatnost.

Ako su ovo originalne poruke, onda ih nije trebalo plasirati u medije. Ako je to bilo shvaćeno kao govor mržnje, onda je trebalo imati drugačiji tijek”, govori i dodaje kako ona nije vidjela poruke govora mržnje te da ako je netko i vidio govor mržnje, da ga je trebao prijaviti.

“Nisam vidjela te poruke. Član sam tih grupa već dvije godine. Možda je bilo u kontekstu neke zafrkancije. Ako vi izvadite nekoliko rečenica iz konteksta, onda one mogu imati razne konotacije”, kaže Prka Đurašić.

“Kako su u 40 minuta nazvali 90 članova?”

Bivša HDZ-ovka se pita kako je moguće da je Časni sud u 40 minuta, koliko je trajala telefonska sjednica, nazvao svih 90 članova te je izrazila želju da vidi zapisnik s te sjednice.

“Nanesena nam je velika šteta”

“Nitko od nas nije ušao u HDZ da bi tražio ili dobio neka radna mjesta. Svi smo iz realnog sektora i živimo od svog rada. Članica sam dvije grupe, i u jednoj i u drugoj grupi raspravljalo se o dnevnopolitičkim temama.

Svatko od onih koji su iz nekog područja stručnjaci doista su nas na neki način educirali o toj temi. Mi smo znali prenijeti neki link iz medija i onda smo komentirali o čemu se točno radi”, pojašnjava.

“Bilo bi nepošteno reći da se u tim grupama nešto ružno kritiziralo. Mi smo svi u tu grupu ušli u dobroj vjeri da se radi o zatvorenim grupama nas članova HDZ-a. To je bila jedna zatvorena i privatna komunikacija i to želim ovdje posebno naglasiti.

Nismo svi unutar HDZ-a u svemu istoga mišljenja. Imate ljude koji u nekim određenim temama imaju drugačije mišljenje. Ako uzmemo temu Istanbulske konvencije, Marakeški sporazum, štrajk prosvjetara – svatko je tu imao reći nešto svoje”, kazala je Prka Đurašić.

Kazala je kako su članovi grupe s vremenom bili svjesni da su u grupama i Plenkovićevi najbliži suradnici. “Administratori i jedne i druge grupe su poznati. Ja sam pristupila prije godinu i pol, skoro dvije. Nakon dolaska Andreja Plenkovića su osnovane grupe”, rekla je.

“Tuđman bi nas nagradio i uzeo za savjetnike”

“Naš prvi hrvatski predsjednik zajedno s braniteljima je izborio nama slobodu i našu nezavisnost i time slobodu iz jugokomunističkog ropstva. Sigurna sam da bi Tuđman ovo ne samo tolerirao, nego i nagradio i uzeo nas za savjetnike, a ne izbacio. Mi smo svoje vrijeme uložili i svoj trud, mi smo širili svoje znanje iz svog kruga rada”, pojasnila je Prka Đurašić.

Još jednom je istaknula kako je važno shvatiti da nije bilo govora mržnje.

“Ja to ovdje još jednom ponavljam i najoštrije odbijam. Razgovarali smo o Istanbulskoj konvenciji, o ideološkim stvarima, o poduzetništvu i obrazovanju. Stojim iza svojih riječ. Svojim konstruktivnim kritikama smo svi zajedno htjeli ukazati na to kako poboljšati rad stranke i komunikaciju uoči izbora”, rekla je Prka Đurašić.

Izvor: Index.hr