fbpx

NOVA ANKETA Kolinda sve više gubi potporu, Kolakušić sve popularniji

Predsjednički izbori su pred vratima. Predsjednica ima sve manju potporu za svoj rad. Tko je od političara prema mišljenju građana popularan, a tko nije?

Stanje rejtinga političara u listopadu donosi redoviti Crobarometar, istraživanje agencije IPSOS koje objavljuje Dnevnik Nove TV.

Pada potpora predsjednici

Predsjednica u posljednjih 30 dana mandata ulazi s najmanjom potporom za svoj rad.

Njezin rad ne odobrava 55 posto građana, a odobrava njih 37 posto. Ne zna 9 posto.

Kako se izbori približavaju, građani biraju svog kandidata, a potpora za rad predsjednice malo je veća od rejtinga koji trenutačno uživa. Gubitak potpore bilježi od lipnja.

Tko je najpopularniji, a tko najnepopularniji političar?

Kolinda Grabar-Kitarović, iako sa sve manjom potporom za svoj rad, i dalje je prva na listi popularnih političara, ali i tu gubi potporu. Pozitivan dojam o njoj ima 48 posto ispitanika, a njih 43 posto negativan dojam. Ona je u izbornoj godini, u kojoj je izgubila 14 postotnih poena.

Mislav Kolakušić, uz nekoliko javnih nastupa, trenutačno ima potporu ili pozitivan dojam među 33 posto građana, a njih 31 posto misli suprotno.

Andrej Plenković, kao i predsjednica, blago gubi osobni rejting i o njemu pozitivan dojam ima 33 posto građana, a 56 posto misli negativno o premijeru.

Božo Petrov također topi osobni rejting i trenutačno može računati na 32 posto građana koji ga ocjenjuju pozitivno, a njih 47 posto negativno.

Bandić i Bernardić gubitnici mjeseca

Milan Bandić je gubitnik mjeseca s trenutačnom potporom od 29 posto, a negativno ga ocjenjuje 59 posto.
Davor Bernardić još je jedan od političara koji su gubitnici mjeseca s potporom od 26 posto, a negativnim ga ocjenjuje 52 posto.