fbpx

Policajac koji je otkrio zataškavanje šefa udaljen s dužnosti, sudit će mu se

Policija je otkrila “krticu” koja je medijima poslala snimku presretača koji je uhvatio tadašnjeg zamjenika ravnatelja policije Josipa Ćelića kako vozi prebrzo, doznaje Jutarnji. Ćelić je nakon toga podnio ostavku 28. listopada, no ostao je u policiji. Samo su ga premjestili na drugo radno mjesto.

Snimku je poslao djelatnik zadarske policije

Snimku je neovlaštenoj osobi dostavio policajac iz Policijske uprave zadarske koji je 8. studenog udaljen iz službe. Time je počinio težu povredu službene dužnosti.

Protiv njega će biti podnesen zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka. Zbog sumnje da je počinio i kazneno djelo koje se progoni po službenoj dužnosti, u tijeku je kriminalističko istraživanje koje se provodi u suradnji s nadležnim Državnim odvjetništvom radi utvrđivanja svih relevantnih okolnosti, piše Jutarnji.

Nisu ga kaznili sve dok snimka nije objavljena

Podsjetimo, Ćelić je u ožujku na cesti pokraj Briševa vozio, kako je objavljeno, brže od 160 kilometara na sat. Na tom je mjestu dozvoljeno 50 km/h. Snimio ga je i zaustavio presretač, ali prekršaj i snimka navodno nisu zavedeni u policijskom sustavu. Ćelić nije prijavljen sve dok RTL nije dobio snimku i objavio priču.

Ćelić je nakon toga podnio ostavku 28. listopada, no ostao je u policiji. Samo su ga premjestili na drugo radno mjesto.

“Nije potvrđen medijski navod da je zamjenik glavnog ravnatelja tražio od načelnika policijske uprave da se prekršaj koji je počinio ne procesuira, odnosno da se snimka utvrđenog prekršaja ukloni”, rekli su u policiji.