fbpx

SKANDAL SA ŠVERCANJEM ORUŽJA Među sudionicima i bivši dogradonačelnik Ivica Vlakić

Portal Index neslužbeno doznaje imena civila i vojnika umiješanih u novi skandal u hrvatskoj vojsci. Riječ je o tri vojnika koji su prevozili švercera oružjem u vojnom helikoptera

Kako doznaje portal Index iz pouzdanih izvora, tri uhićena vojna pilota su Ivan Krizman, Zdenko Košutić i Domagoj Nekić, a od civilnih sudionika prijavljeni su Mišel Pavlović, Mladen Bencun i bivši dogradonačelnik grada Zadra Ivica Vlakić.

Policija je prijavila još jednu civilnu osobu s inicijalima B.E.

Dvojicu od četiri civila, starosti 46 i 52 godine, policija je naknadno prijavila zbog kaznenog djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari. Povezuju ih sa švercerom.

Novi skandal u hrvatskoj vojsci otkriven je jučer.

Naime, trojica pilota Hrvatskog ratnog zrakoplovstva iz vojne baze u Zemuniku pod istragom su civilne i vojne policije, doznao je Dnevnik Nove TV.

Trojica pilota su iz vojne baze u Zemuniku helikopterom prevezla glavnog dobavljača kojeg policija povezuje s ilegalnim tržištem oružja. Kako bi dobavljaču prikrili trag, obukli su ga u odoru vojnog pilota. U pretragama njihovih kuća pronađena je veća količina oružja pa su udaljeni iz letačke službe.