fbpx

SLAB ODAZIV NA PROSVJEDU PODRŠKE DRAGANU ŠTEVANJI Prisustvovali saborski zastupnici, gradski vijećnici, ali ne i policajci!

Prosvjed podrške suspendiranom policajcu Draganu Števanji, kojega policija sumnjiči da je počinio težu povredu dužnosti jer je novinarima dostavio snimku prebrze vožnje zamjenika ravnatelja policije, održan je u subotu u Zadru ispred sjedišta zadarske policije, piše Zadarski.hr

Na prosvjedu “Pravda za zadarskog policajca umjesto odlikovanja – suspenzija” okupilo se tek dvadesetak ljudi među kojima su se našli i sabroski zastupnici MOST-a Miro Bulj i Nikola Grmoja, ali i gradski vijećnici poput Mladena Malte i Daniela Radete. Govor za nekolicinu okupljenih održala je Jasmina Adžić Sikirić, bivša članica Živog zida i sadašnja članica stranke Ivana Pernara.

– Zašto sam se odlučila inicirati prosvjed? Zato što poput svih vas ovdje ne mogu više šutjeti na nepravdu, na nesreću pojedinca koji je žrtva jednog korumpiranog sustava kojeg je svojim činom htio mijenjati na bolje. Kazna ovog policajca je pljuska svima nama. Kažnjavajući njega sustav nam poručuje da nam je bolje šutjeti i da se pravimo slijepi pored zdravih očiju, inače bismo mogli završiti poput njega, kazala je Adžić Sikirić dodajući kako zviždači javni interes stavljaju ispred osobne sigurnosti, sigurnosti radnog mjesta i napredovanja u karijeri.

Prosvjednici su sa sobom ponijeli i transparente na kojima je pisalo “jednakost pred zakonom”, “pravdu zarobili – kriminal oslobodili” i “samo u RH nezakonite radnje nazivaju službenim tajnama”, no na prosvjedu svom kolegi, nije prisustvovao nijedan policajac, kao ni Števanja koji je u petak ujutro zajedno sa svojim odvjetnikom održapo konferenciju za medije u Zagrebu.

– Mi kao politička opcija podupiremo sve prijavitelje nepravilnosti. Ovo je jedan specifičan slučaj u kojem policajac tvrdi da on nije uopće pustio snimku u javnost tako da je pitanje radi li se uopće o zviždaču, ali činjenica da je nastradao čovjek kojeg se sumnjiči da je pustio snimku, a da odgovorni koji je vozio neprihvatljivom brzinom i dalje radi. To pokazuje da u Hrvatskoj uvijek nastradaju oni koji prijavljuju nepravilnosti, kazao je saborski zastupnik Grmoja podsjećajući na slučaj u Ministarstvu vanjskih poslova gdje je diplomat Damir Sabljak kroz institucije, ne kao zviždač, upozorio na protupravno trošenje novaca, a i dalje nije vraćen na posao, dok odgovorni nisu odgovarali.

– Očekujem da će se hrvatski narod probuditi i da će shvatiti da su korupcija i kriminal najveći problem društva u svim institucijama, komentirao je saborski zastupnik Bulj mali broj okupljenih sudionika prosvjeda “Pravda za zadarskog policajca umjesto odlikovanja – suspenzija”.

Izvor: Zadarski.hr