fbpx

Split ima 15 dana da liječniku isplati 150 milijuna kuna, Gradu prijeti blokada

Općinski sud u Splitu donio je rješenje o ovrsi Grada Splita zbog izgubljenog spora s Nebojšom Kneževićem za zemlju na TTTS-u na kojoj su ucrtane gradske prometnice. Ovu informaciju je za Radio Dalmaciju potvrdila glasnogovornica suda Ivana Erceg Čurić.

Sud je donio rješenje o ovrsi na temelju ovršne isprave, a Gradu je ostavljeno 15 dana da dobrovoljno ispuni ovu tražbinu. Imaju pravo i na žalbu. U slučaju da se ne žale i ne ispune obavezu u zadanom roku, ovrha ide na FINA-u koja će skinuti milijune s gradskog računa.

Nakon neuspjelih pregovora s Gradom Splitom, Knežević i ostali tužitelji predali su početkom srpnja tri ovršna prijedloga za naplatu spora koji s kamatama teži 150 milijuna kuna.

Suvlasnik najvećeg dijela parcele

Dr. Knežević je inače liječnik, specijalist za unutarnje bolesti i dugi je niz godina radio u splitskom KBC-u, na Klinici za unutarnje bolesti. On je suvlasnik i najvećeg dijela parcela na TTTS-u povezanih s ovim slučajem, ukupne površine oko 65.000 metara četvornih.

U travnju ove godine drugostupanjski Županijski sud u Zagrebu gotovo u potpunosti je potvrdio presudu prvostupanjskog Općinskog suda u Splitu, po kojoj bi mu građani Splita morali platiti gotovo 150 milijuna kuna. Dođe li do ovrhe, Grad Split bi mogao završiti u blokadi.