fbpx

USKOK istražuje Bandića i posao s iznajmljivanjem kućica na Adventu?

USKOK je navodno pokrenuo izvide oko najma kućica na zagrebačkom Adventu. Objavio je to nedavno portal 24 sata pozivajući se na tvrdnje izvora prema kojima je “USKOK formirao spis o namještanju poslova”.

Indexu takve informacije nisu mogli potvrditi ni demantirati u USKOK-u ni u DORH-u.

Osim najma kućica, o čemu je proteklih dana pisao portal Index.hr, istražitelji će navodno istražiti i davanje kućica u najam i na drugim manifestacijama, a u fokusu su Bandićev vozač Zdravko Krajina te tvrtka povezana s Ratimirom Jurekovićem, savjetnikom u uredu za poljoprivredu.

Podsjetimo, prije dva dana objavili smo kako su tri tvrtke dobile najbolje pozicije na Adventu, a sve tri su povezane s Bandićem.

Tvrtka Demo Rebus vlasnika Denisa Mohenskog, kojeg s gradonačelnikom Milanom Bandićem veže prijateljstvo s njegovim vozačem Zdravkom Krajinom; tvrtka Kokoš ili jaje povezana s Damjanom Ljuštinom, sinom Bandićevog dugogodišnjeg bliskog suradnika Duška Ljuštine; te tvrtka Pepermint d.o.o. Tomislava Ricova, čija je sestra savjetnica gradonačelnika, bez natječaja su od gradonačelnika Zagreba dobile najbolje pozicije na zagrebačkom Adventu te mogućnost da kućice ugostiteljima iznajmljuju po basnoslovnim cijenama.

Izvor: Index.hr