fbpx

Zadarski policajac koji je razotkrio Ćelića danas se obraća javnosti, sve će ispričati

Zadarski policajac koji je otkrio pokušaj zataškavanja prometnog prekršaja Josipa Ćelića, bivšeg zamjenika ravnatelja policije, obratit će se javnosti danas u 13 sati na konferenciji za novinare u Zagrebu.

Njegov odvjetnik Branko Šerić rekao je kako će okupljene upoznati sa svim detaljima slučaja, a na upit što će policajac govoriti, odvjetnik nam je rekao: “Sve ćete čuti.”

Odvjetnik: Nije zviždač nego žrtva

Ustvrdio je da njegov klijent nije zviždač nego žrtva preko koje se sustav želi razračunati sa svim budućim zviždačima. Odvjetnik je dodao da će o predmetu govoriti on, a ne njegov klijent koji se nalazi pod suspenzijom.

Odvjetnik je dodao da je njegov klijent osumnjičen da je otkrio sporne informacije te da su protiv njega, na temelju ničega, pokrenuti izvidi zbog odavanja službene tajne.

Pokušaj zataškavanja

Kao što je poznato, policijski je presretač 12. ožujka zaustavio Ćelića dok je u okolici Zadra, na mjestu gdje je ograničenje brzine 50 kilometara, vozio 165,6 kilometara na sat. Prema dostupnim informacijama, Ćelić je dobio prekršajni nalog na novčani iznos od pet tisuća kuna.

Potom se nije dogodilo baš ništa. Točnije, u zadarskoj policiji “nisu poduzeli daljnja postupanja radi sankcioniranja zamjenika glavnog ravnatelja, već su to učinili tek nakon što je informacija objavljena u medijima”. Osim toga, zabilježena je i komunikacija između Ćelića i načelnika Policijske uprave zadarske Antona Dražina, ali “nije potvrđen medijski navod da je zamjenik glavnog ravnatelja tražio od načelnika policijske uprave da se prekršaj koji je počinio ne procesuira, odnosno da se snimka utvrđenog prekršaja ukloni”, objavila je policija.

Ćelić podnio ostavku, policajac suspendiran

Krajem prošlog mjeseca, Ćelić je pod pritiskom javnosti podnio ostavku te je premješten na drugo radno mjesto, a prije nekoliko dana je objavljeno da je policija otkrila zviždača, dakle svog čovjeka koji je informaciju o zataškavanju Ćelićeva prekršaja dostavio medijima.

Suspendiran je, a protiv njega je i pokrenut kazneni postupak zbog odavanja službene tajne. Šerić nam je prije nekoliko dana izjavio kako, prema njegovu mišljenju, u ovom slučaju nema baš nikakvih elemenata tog kaznenog djela jer je objavljena informacija o običnom prekršaju koji ne može biti službena tajna.