fbpx

Juričan pisao DIP-u, traži da mu daju Zagrebački holding: “To je moj plijen”

Kandidat za predsjednika Republike Hrvatske u 1. krugu predsjedničkih izbora Dario Juričan na Facebooku je objavio prigovor Državnom izbornom povjerenstvu.

Između ostalog, traži da mu se izruči Zagrebački holding.

Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

“Na osnovu ostvarenih rezultata na Izborima za predsjednika RH u glavnom gradu Hrvatske, glavnom gradu svih kriminalaca, Zagrebu ostvario sam prema Vašim službenim podacima podršku od: 33.145 građana (8,67 %) (na izbornoj lokaciji gdje gradonačelnik Milan Bandić ima tajni stan kojeg, prema Rješenju Vrhovnog suda, koristi i kojim raspolaže: Gračanska cesta, 9,06%, a na izbornoj lokaciji Bužanova – još bolji rezultat: 11,56 %!).

Četvrta politička sila

Taj me rezultat čini četvrtom političkom silom u Zagrebu, odnosno četvrtom i u cijeloj Hrvatskoj otkako je Duce podvio rep i odjezdio za dobrom pinkom u Bruxelles, što su konstatirali i mediji.

Činjenica je da se izbori u Hrvatskoj provode kako bi se na kraju izbornog procesa mogao preciznom translacijom postotaka podijeliti politički plijen, a moj politički plijen koji zahtijevam je Zagrebački holding.

O tome sam obavijestio čelnike dviju vodećih stranaka HDZ i SDP, g. Plenkovića i g. Bernardića, ali oni su me odlučili ignorirati, ne znajući koja je u mene kriminalna volja da dobijem svoj zasluženi plijen.

Taj plijen očekujem ja, koji sam uložio iznimnu količinu vremena, energije, kreativnosti i tuđeg novca u ove izbore.

Taj plijen očekuju i moji birači, koji naravno streme uhljebničkim pozicijama.

I konačno, to očekuju i moje ljubavnice, čiji broj je nakon izbora i gostovanja na televizijama dodatno porastao, a porasli su i njihovi apetiti za uhljebničkim namještenjima i skupim stanovima. Da vam ne govorim o namještaju: ne žele više ni čuti za nešto lošije od brendova Fendi i Hermes.

A sve to, dragi moj DIP-ovci, itekako košta!

“Više razina stvarnosti”

Ja sam prije izbora predlagao osnutak Povjerenstva za spajanje interesa, ali kako me narod nije odabrao, morat ćemo iskoristiti i Vaše ovlasti. Ja sam zasad tek priučeni kriminalac, šegrt na putu da postane profesionalni kriminalac, pa Vas molim da ukazom ili drugim Vam na raspolaganju pravnim sredstvom naredite da mi se izruči Zagrebački holding.

Ako smo pak ja i mojih 87.882 birača dovedeni u zabludu i zapravo nemam politički kapital na osnovu ovih izbora o kojem mi se tepa, onda Vas molim da mi se jasno kaže da sam obmanut i da su cijeli ovi izbori farsa, a DIP tijelo s bijednim ovlastima. Pretpostavljam da Vas je Duce iz tog razloga javno nazvao bijednicima.

Svjestan sam da u Hrvatskoj postoji više razina stvarnosti – to je kao ono, cijenjeni DIP-ovci, kad odete na Gruntovnicu i oni vam izdaju rješenje o vlasništvu, a vi onda otkrijete da postoji i nešto što se zove izvanknjižno vlasništvo.

O kojoj god razini stvarnosti razgovarali, morate mi riješiti jedno jedino pitanje koje me zanima: koje će tijelo verificirati moj zasluženi politički plijen, ako ne Vi?

U nadi da ćete mi skoro predati toliko željeni Zagrebački holding, srdačno Vas pozdravljam!

Dario Juričan, predsjednički kandidat i četvrta politička sila u Hrvatskoj”, napisao je Dario Juričan na svojoj Facebook stranici.

https://www.facebook.com/milanbandicpredsjednik/posts/167772847960263