fbpx

KOLINDA I MILANOVIĆ SE POSVAĐALI OKO SANADERA “Ivo Sanader je vaš life coach. Vi ste njegovo čedo i ne postojite bez njega”

Tijekom večerašnje predsjedničke debate predsjednički kandidati Kolinda Grabar-Kitarović i Zoran Milanović posvađali su se oko bivšeg premijera i šefa HDZ-a Ive Sanadera koji je danas nepravomoćno osuđen na šest godina zatvora zbog primanja i davanja mita u slučaju Ina-MOL.

Milanović je rekao da je Sanaderova vlada, u kojoj je sjedila i Kolinda, Hrvatsku zadužila za 135 milijardu kuna. “Sjedila sam u prvoj Vladi Ive Sanadera koja je bila jedna od najuspješniji”, kazala je Grabar Kitarović. Na tu izjavu da je Sanaderova vlada bila jedna od najuspješnijih, Milanović joj je odgovorio: “On vaš life coach, a danas je dobio šest godina.”

Sanader kao ‘životni trener’
“Ivo Sanader je vaš životni coach. Danas je dobio šest godina zatvora. Drago mi je što kažete da je bio uspješan. Drago mi je da je kažete da je Sanader pozitivan lik”, ponovio je Milanović.

Grabar Kitarović je kazala kako je Milanovićev dolazak na mjesto premijera “zabetonirao” hrvatsku na ekonomskom dnu. “Zbog kriminalnih predstečajnih nagodbi krenuo je val iseljavanja”, kazala je.

Kasnije je Kolinda je rekla da nije dijete Sanader te je da je Sanader postavio na mjesto u Ministarstvu vanjskih poslova. “Vi ste Sanaderovo čedo, i ne postojite bez njega”, odgovorio joj je Milanović.

Sukob oko Radeljića
Još jedna tema oko koje su se posvađali bila je slučaj Mate Radeljića, smijenjeni savjetnik za unutarnju politiku Kolinde Grabar-Kitarović.

“Mate Radeljić je završen slučaj. Nikad nisam od SOA-e tražila da razgovara s Radeljićem. To što je on manipulirao javnošću je sasvim neka druga priča”, rekla je predsjednica.

“Ovo je vrlo ozbiljna tema na koju gospođa opet ništa nije odgovorila. Insinuira nešto na Linića, sve drugo što je rekla je neistina. Ja nisam proganjao agente SOA-e, Lozančića ste smijenili kao zadnju nulu, a poslije ga Plenković postavio na visoko mjesto.

“Nikoga nisam proganjala, ono što tražim je da se službe rade svoj posao. Ja pred javnošću neću govoriti razloge smjene Lozančića, a spremna sam obrazložiti to pred odborom”, rekla je Kolinda.