fbpx

POLICIJA POTVRDILA Kolindin vozač kriv je za nesreću

Autobus predsjedničke kandidatkinje Kolinde Grabar-Kitarović u utorak kasno poslijepodne sudjelovao je u manjoj prometnoj nesreći u Malom Bukovcu u Krapinsko-zagorskoj županiji, kako je jučer objavio RTL. Danas smo saznali detalje nesreće od policije koja nam je rekla da je vozač Kolindinog autobusa uzrokovao prometnu nesreću, ali nam nije mogao reći je li protiv vozača podnesena kaznena prijava.

Zoran Lončar, glasnogovornik Policijske uprave krapinsko-zagorske, za Index je rekao da se nesreća dogodila u utorak oko 18:45 sati u mjestu Mali Bukovec, a da je do nesreće došlo jer se vozač Kolindinog autobusa nije kretao uz desni rub kolnika.

“Nesreća se dogodila jer se autobus nije držao desnog ruba kolnika, kao što se trebao držati”, rekao nam je Lončar te istaknuo da se radi o manjoj nezgodi te da nije bilo ozlijeđenih.”

Neće reći je li podnesena prekršajna prijava protiv vozača

Na pitanje je li protiv vozača autobusa podnesena prekršajna prijava, rekao nam je da na to ne može odgovoriti i da se za to trebamo obratiti Ministarstvu unutarnjih poslova jer se radi o autobusu u kojem je bila štićena osoba.

“Ovo je štićena osoba prve kategorije, za pitanje o prekršajnoj prijavi protiv vozača trebate kontaktirati Ministarstvo”, rekao je Lončar za Index.

Potom smo ga pitali bi li u situaciji da se nije radilo o autobusu štićene osobe protiv vozača koji je izazvao nesreću bila podnesena prekršajna prijava. Rekao nam je da bi.

Policija iz pratnje je zvala policiju

Lončar je pak izjavio da su policijski službenici koji su bili u Kolindinoj pratnji odmah izvijestili PU krapinsko-zagorsku o prometnoj nesreći, dok je oštećena osoba zvala policiju u 18:55 sati.

“Policijska ophodnja koja je bila u pratnji odmah je ostala na licu mjesta nesreće te je napravljen očevid na osobnom vozilu, dok je nakon toga napravljen očevid i na autobusu koji se nalazio u mjestu Lobor, udaljenom par kilometara od nesreće”, rekao nam je Lončar koji je ostao iznenađen informacijom da je volan autobusa na desnoj strani.

Nije znao da je volan autobusa na desnoj strani

“Nisam znao da je volan autobusa na desnoj strani, nemam tu informaciju. No ako je autobus redovno registriran, onda ne bi trebalo biti problema. Ovo je dosta nezgodno, nama je ovo prometna s manjom materijalnom štetom, to smo jučer i napisali u priopćenju medijima. Izvijestili smo o nesreći kao i svakoj drugoj. Nismo naveli da je u pitanju autobus. Naime, samo kad su u nesrećama teže stradale osobe, onda idemo s detaljima, a za ovo smo napisali da se samo dogodila prometna”, objasnio nam je Lončar.

Kazao je da nitko u prometnoj nije bio ozlijeđen.

“Dijete iz osobnog automobila nije imalo ozljede, tijekom očevida nitko nije zatražio liječničku pomoć”, rekao nam je Lončar, iako je vozačica osobnog automobila koji je oštećen u nesreći rekla da joj je sin malo udario koljeno i da ga boli te da treba na pregled kod kirurga.

Iz Stožera predsjednice poručili su da će njezin izaslanik posjetiti danas oštećenu vozačicu Silviju Soldo.​

Izvor: Index.hr