fbpx

BANDIĆU GORI POD PETAMA Naglo se okreće prema SDP-u: Napao ministra Horvata

Kolindin poraz je, kako se čini, napravio velike pukotine u odnosu između Bandića i HDZ-a.

I Bandić i HDZ su zdušno podržavali Kolindu, a Plenkoviću Bandićevi takozvani žetončići pomažu u očuvanju uvijek krhke parlamentarne većine. Ukratko, Bandić i HDZ surađuju gdje god to mogu.

No od jučer je postalo jasno da su ti odnosi narušeni. Ministar gospodarstva Darko Horvat tako je prilično otvoreno u razgovoru za N1 televiziju kazao kako je vrijeme da Bandić ode.

“Možda je došlo vrijeme kada gospodina Milana Bandića ovdje u Zagrebu netko mlađi ili netko s drugačijim promišljanjem o razvoju grada Zagreba treba zamijeniti u nadolazećem mandatu. To ćemo vidjeti. To će odlučiti građani Zagreba”, zaključio je Horvat.

Bandić mu danas nije ostao dužan.

“Neka Horvat prvo počisti u svom dvorištu”, kazao je Milan Bandić, a prenosi reporterka N1 televizije Tina Kosor Giljević.

“Neka ministar Horvat pomete najprije ispred svog dvorišta u Varaždinu i Čakovcu”, rekao je Bandić.

Pomirljiv prema Milanoviću

Posebno valja primijetiti kako je Bandić oprao ruke od Kolindinog poraza. Naime, uskoro bivša predsjednica posebno je velik poraz doživjela u Zagrebu, koji se spominjao kao ključno mjesto gdje će se lomiti izbori. Mnogi su uperili prstom baš u Bandića, ali on se ne smatra odgovornim. Njegova desna ruka, Pavle Kalinić izjavio je kako je Kolinda izgubila zato što je ‘potkapacitirana’.

“Nikad mi nismo izgubili u Zagrebu”, kazao je Bandić dodavši da je on pobjednik šest puta.

Zanimljivo, odmah je pružio ruku Milanoviću.

“Čestitka pobjedniku. Najpametniji nauče iz tuđih grešaka, a manje pametni iz svojih grešaka”, kazao je Bandić uoči svečanog prijema povodom proslave pravoslavnog Božića koju su organizirali Srpsko narodno vijeće i Vijeće srpske nacionalne manjine Grada Zagreba.

Rekao je i da je spreman surađivati sa svima. “Bit će dobro. Uvijek sam spreman na suradnju ako bude želio”, dodao je.