fbpx

HDZ objavio video u kojem Kolindu podržava žena osuđena zbog terorizma

HDZ zadnjih nekoliko dana stavlja snimke poznatih ljudi koji podržavaju Kolindu ne bi li na takav način mobilizirali glasače.

Tako je jučer HDZ na Twitteru i Facebooku objavio snimku u kojoj Kolindu podržava Julienne Bušić, supruga Zvonka Bušića.

“Julienne Bušić: Broj 2 – kao pobjeda! Victoria – ZA Kolindu!” stoji u opisu snimke.

Na snimci Julienne Bušić drži dva prsta u zraku.

“Dam dva prsta za Kolindu”, govori Bušić, a onda nešto slično tome ponovi i na engleskom.

“Viktorija, pobjeda”, kaže se na kraju snimke.

Podsjetimo, Zvonko Bušić bio je hrvatski nacionalist koji je 1976. u Americi oteo putnički avion i postavio eksplozivnu napravu koja je ubila njujorškog policajca Briana Murraya.

Julienne Bušić je u SAD-u sudjelovala u otmici putničkog aviona sa suprugom i trojicom muškaraca.

Avion je iz New Yorka letio za Chicago, a otmičari su posadi i putnicima prijetili bombom. Avion nije sletio u Chicago, nego je pod prijetnjama let nastavio do Londona, iznad kojeg su bacali letke tražeći neovisnost Hrvatske od Jugoslavije.

Otmičari su se predali, a iako se eksploziv kojim su prijetili na letu pokazao lažnim, odnosno iako se samo radilo o ekspres loncu, njihova otmica rezultirala je jednom žrtvom.

Naime, njujorški policajac Brian Murray, član pirotehničarske ekipe, poginuo je, a još trojica njegovih kolega su ranjena dok su pokušavali deaktivirati eksploziv koji su ostavili u ormariću na stanici u New Yorku.

Zvonko Bušić i Julienne Bušić su osuđeni na doživotni zatvor s mogućnošću pomilovanja nakon 10 godina odslužene kazne. Julienne je pomilovana 1989. godine, a njezin suprug je u Hrvatskoj 2013. počinio samoubojstvo.

Izvor: Index.hr