fbpx

Kolinda neki dan: SOA je korumpirana. Kolinda sinoć: Nemam dokaza za korupciju

Aktualna predsjednica pomalo je šokirala javnost svojom tvrdnjom o korupciji u SOA-i tijekom debate prije prvog kruga predsjedničkih izbora.

Kolinda prije dva tjedna: Borim se protiv korupcije u SOA-i

“Ono što je meni problem jest da se ja godinama bavim korupcijom u samim službama, SOA-i i drugim službama. Mislim da je došlo vrijeme da se zaposle mladi ljudi koji nisu korumpirani i koji će raditi profesionalno”, izjavila je Kolinda 17. prosinca.

Dan kasnije, nakon brojnih reakcija na njezinu izjavu, poslala je i priopćenje u kojem tvrdi da se bori s “korupcijskom hobotnicom u sigurnosno-obavještajnom sustavu”.

“Naravno da se borim s korupcijom u sigurnosno-obavještajnom sustavu. Pa taj sam sustav naslijedila od Ive Josipovića i Zorana Milanovića opterećen jednim od najvećih korupcijskih skandala od samostalnosti Hrvatske. Ne očekujete valjda da je korupcijska hobotnica u kojoj je takav kriminal bio moguć istrijebljena preko noći. Do kuda je ta hobotnica dosezala pokazuje najbolje činjenica kako je Preost umirovljen samo tri dana nakon što je razriješen dužnosti zbog pokretanja istrage, a Darko Grdić je umirovljen jedan dan prije podizanja optužnice”, navela je Kolinda.

Kolinda jučer: Nemam dokaza

Jučer je predsjednica, pak, imala potpuno drugačije izjave.

Sada tvrdi da za korupciju o kojoj je govorila prije dva tjedna nema dokaza.

“Cure informacije i dokumenti, i to očito iz sigurnosnih službi”, rekla je Kolinda i najavila da će u drugom mandatu pokrenuti istragu o stanju u sigurnosnim službama.

Na izravni upit ima li u SOA-i korupcije, jučer je odgovorila: “Vidjet ćemo.”