fbpx

Plenković napao Škoru i Kolakušića

Nakon Kolindinog govora javnosti se obratio Plenković. Čestitao je Milanoviću, a dotakao se Kolakušića i Škore.

“Želim zahvaliti Kolindi za posljednjih pet godina. Zahvaljujem svim članicama i članovima HDZ-a, koji su dali sve od sebe, napravili su maksimalno, zaista im zahvaljujem.

Također, hvala svim strankama koje su podržale Kolindu. Hvala svim našim sugrađanima i Hrvatima izvan Hrvatske.

Čestitam i Milanoviću na osvojenom povjerenju birača. Želim mu uspjeha u radu, surađivat ćemo”, rekao je Plenković.

Kritizirao Škoru i Kolakušića

“Analizirat ćemo zašto se ovo dogodilo, ima više razloga. Svaki glas koji je otišao Škori bio je glas više za kandidata ljevice koja je bila ujedinjena jer je Kolakušić praktički prestao s kampanjom. Ta situacija je bila jako bitna i odredila tijek drugog kruga”, rekao je Plenković.

Onda je malo hvalio svoju vladu.

“S obzirom da smo imali više od 4,6 posto nevažećih listića, to znači da je dio birača tendenciozno poništio listiće. I to su određene poruke, građani imaju pravo iskoristiti biračko pravo, mogu ga manifestirati ovako. Ali je ispod razine nekih ljudi kad daju savjete”, rekao je Plenković.

Dotakao se Škore.

“On je izgovarao rečenice koje mu pišu zastupnici Mosta, mi to detaljno pratimo. Ali to je njegov izbor i odgovornost. Svi ti sa krajnje desnice koji su nezadovoljni HDZ-om kakav je, mi smo sva pitanja rješavali, sve nepravde smo riješili. Jačanje vojske, policije, sve smo to radili kako treba. U kampanji se nije dovoljno čulo što znači zdravi rast”, požalio se Plenković i nastavio hvaliti svoju vladu.

“Nitko ne posjeduje birače. Građani su pametni i odgovorni. Treba se informirati, ne nasjedati na laži, ima puno šarenih balona. Sve ono što je bitno za naše vrijednosti, mi ispunjavamo. To ćemo nastaviti”, rekao je Plenković.

Komentirao je Brkića.

“Ja poštujem svačije ambicije”, rekao je Brkić.

“Vrh HDZ-a je odgovoran jer imamo rast, međunarodni ugled, predsjedamo EU”, obrnuo je Plenković pitanje o odgovornosti HDZ-a.

Rekao je da će čestitati i Milanoviću.

“Imamo povijest, on je to začinio na način na koji ja ne bih. Razgovarat ćemo o tome”, rekao je Plenković.

Izvor: Index.hr