fbpx

Večerašnje izjave Jandrokovića, Kovača i Brkića, djeluju kao da je otvoreni rat u HDZ-u već počeo

Predsjednik Sabora i jedan od najbližih suradnika premijera Plenkovića, Gordan Jandroković, nakon izlaznih anketa istupio je prilično otvoreno; zbog loših rezultata napao je predsjednicu i njezin tim. “Kampanja je bila desnija nego što je HDZ-ov stil i pokazalo se da ta vrsta politika nije dovoljna za pobjedu”, rekao je.

Milijan Brkić, s druge strane, za Novu TV kazao je kako je ovo poruka HDZ-u, evidentno ciljajući na premijera. „Ako pobijedi, Bože moj, Hrvatski narod je poslao poruku onima koji su kandidati, a i onima koji su iza tih kandidatima, dakle strankama. Izjavu je zaključio riječima da ne treba tražiti crne labudove ili tražiti problem u drugima. „Uvijek je problem u nama samima”, rekao je Brkić za Novu TV.

Dvije, podijeljenje struje
Još je oštrije istupio Miro Kovač. On je čestitao Zoranu Milanoviću na, “kako sada stvari stoje, izvjesnoj pobjedi”. Kaže da mu je jako žao zbog rezultata izbora, ali i da je Grabar Kitarović “platila cijenu za politiku HDZ-a”.

“Birači desnog centra i HDZ-a su dvaput poslali jasnu poruku, ali ona nakon europskih izbora nije dovoljno shvaćena”, nastavlja Kovač koji slovi za jednog od mogućih izazivača Andreja Plenkovića na unutarstranačkim izborima.

A Branko Bačić, koji pripada struji Andreja Plenkovića, također je blago utopio predsjednicu, izjavivši kako je na predsjedničkim izborima puno važnija karizma samog kandidata nego na parlamentarnim te kako smatra da građani prepoznaju da Vlada Andreja Plenkovića radi super.

Izvor: Telegram.hr