fbpx

Zaposlenik Hrvatske pošte krao i prodavao mobitele, šteta 50.000 kuna

Provedeno je kriminalističko istraživanje nad jednim zaposlenikom novog distributivno-sortirnog centra Hrvatske pošte u Velikoj Gorici koji se tereti za krađu više mobilnih uređaja, a čime je prouzročio značajnu materijalnu štetu.

Policija je utvrdila da je zaposlenik pošte tijekom tri mjeseca ukrao više skupocjenih mobitela koje je potom prodavao putem internetskog oglasnika. Dio mobitela je pronađen dok se za dijelom mobitela još uvijek vrše provjere te će najvjerojatnije također biti vraćeni.

“Radi se o mobitelima visoke klase, odnosno o skupljim mobitelima. Vrijednost još točno nije utvrđena zato što još uvijek nije otkriveno koliko je mobitela ukrao, no radi se 50-ak tisuća kuna štete. Riječ je o mobilnim uređajima vrijednosti otprilike između 7 i 10 tisuća kuna, a možemo kazati da se radi o desetak mobitela”, rekli su za portal VGDanas iz policije.


Vezano uz isti slučaj reagirala je i Hrvatska pošta sa dopisom koji prenosimo u cijelosti:

Poštovani,

Na portalu ZADARdanas.hr objavljen je članak „Zaposlenik Hrvatske pošte krao i prodavao mobitele, šteta 50.000 kuna“ (https://zadardanas.hr/2020/01/zaposlenik-hrvatske-poste-krao-i-prodavao-mobitele-steta-50-000-kuna/).

Radi točnijeg informiranja javnosti želimo istaknuti još nekoliko detalja ovog slučaja.

U Hrvatskoj pošti je uspostavljen kvalitetan sustav korporativne sigurnosti koji omogućava brzo uočavanje i sprječavanje neželjenih događaja. Redovito provodimo nadzor i kontrolu procesa kako bismo otkrili i spriječili ovakve događaje. U jednoj od kontrola prilikom izlaska iz Novog sortirnog centra kod radnika je pronađeno nekoliko mobitela u originalnom pakiranju. Pozvana je policija i provedeno je kriminalističko istraživanje.

Hrvatska pošta zapošljava oko 10.000 radnika i velika većina njih profesionalno radi svoj posao te žive misiju Hrvatske pošte – biti građanima na usluzi. Dnevno se u Hrvatskoj uruči oko milijun i pol pošiljaka, a ovakvi slučajevi doista su rijetki te se zbog nanošenja štete korisnicima i poslodavcu najstrože sankcioniraju.

S poštovanjem,

Ured za korporativne komunikacije
Jurišićeva 13
10000 Zagreb
T. + 385 (1) 6129 105

www.posta.hr