fbpx

BUDUĆI HOTEL Poliklinika na Kolovarama prodaje se zetu bivšeg direktora HEP-a

Za zgradu Poliklinike na Kolovarama pristigla je jedna ponuda u iznosu od 22.334.455,99 kuna od firme Eko Zadar Dva, piše 057info.

Ponuda je stigla od tvrtke koja u nazivu nosi Zadar no osnovana je u Zagrebu 2007. godine. Šest godina kasnije, tadašnji direktor tvrtke Eko Zadar Dva Vladimir Matjačić predstavio je ulaganje u okolici Zadra vrijedno 360 milijuna kuna, koje se odnosilo na izgradnju vjetroelektrane u kršu Bukovice. Aktualni direktor tvrtke Eko Zadar Dva je Iljko Ćurić.

Ćurić je zet bivšeg HEP-ovog direktora Sektora za strategiju i investicije Ante Ćurkovića, poznatog kao hrvatskog “kralja vjetra”. Ćurić i njegova supruga Ana Ćurković Ćurić u javnosti su bili prisutni i zbog rušenja starinske vile u Zagrebu u Ulici Ivana Gorana Kovačića, kojim su izazvali zgražanje okolnog stanovništva.

Kupoprodajni ugovor za kompleks izgrađenih 40-ih godina prošlog stoljeća na Kolovarama s Ćurićem će se sklopiti najkasnije u roku od 30 dana od odluke ravnatelja Zavoda, koja mora biti donesena u sljedećih 8 dana.

Izvor: 057info.hr