fbpx

DORH ILI MASONSKA LOŽA? Pernar prijavio masona Gabrića zbog trgovine utjecajem s masonom Jelenićem

“Za vrijeme dok je bio šef hrvatskih masona Nikica Gabrić zvao je glavnog državnog odvjetnika Dražen Jelenića te je tražio od njega da se zabrani izlazak novina 7Dnevno odnosno da se postupak proširi na još neke osobe, odnosno da se prijavljene (novinare i urednike portala Dnevno) strpa u zatvor, kako je Gabrić to rekao. Kao dokaz za to tražim od DORH-a d izvrši uvid u članak Večernjeg lista pod nazivom Jelenić: Mason sam, Gabrić je tražio da zatvorim novinare, nije bilo uvjeta te sasluša glavnog državnog odvjetnika Dražena Jelenića, piše u kaznenoj prijavi trgovine utjecajem koju je protiv Nikice Gabrića danas podnio Ivan Pernar.

On smatra da je osnovno pitanje da li Jelenić govori istinu?

“Ako da, postoji osnovana sumnja da je Gabrić počinio kazneno dijelo iz članka 295 KZ-a tj. trgovina utjecajem. Ako Jelenić laže neka ga Gabrić tuži za klevetu i to dokaže na sudu, kaže Pernar.

Naime, članak o Trgovanju utjecajem kaže slijedeće:

‘Tko iskorištavanjem svoga službenog ili društvenog položaja ili utjecaja posreduje da se obavi službena ili druga radnja koja se ne bi smjela obaviti ili da se ne obavi službena ili druga radnja koja bi se morala obaviti, kaznit će se kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina.’

Zanimljivo je da je mason Gabrić na HRT-u izjavio da novi član masonske lože mora godinu dana činiti sve što žele stariji članovi. Kako je Gabrić šef masona a Jelenić im se pridružio tek 2018. to znači da je morao slušati Gabrićeve zapovjedi.

Može li takav čovjek i dalje biti glavni državni odvjetnik Republike Hrvatske?